Uništene ploče za tiskanje glasačkih listića

U prostorijama grafičko-izdavačkog poduzeća “Atlantik BB” u Banjoj Luci u srijedu su uništene tiskarske ploče koje su korištene za tiskanje listića, kao i maklature (škart) papira korištenog za tiskanje glasačkih listića.

Uništavanje tiskarskih ploča i škart papira izvršeno je nakon što je završen posao tiskanja glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. listopada.

Osim predstavnika Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP), tom događaju nazočili su i akreditirani promatrači njihovog rada. Tiskanje glasačkih listića za više od 3,3 milijuna birača koji imaju pravo glasa na Općim izborima u BiH 7. listopada počelo je još u kolovozu.

Iz Središnjega izbornog povjerenstva BiH tada je priopćeno da će se tiskati oko 14 milijuna glasačkih listića (četiri glasačka listića po biraču za četiri razine vlasti po entitetu). Posao tiskanja u vrijednosti od 1.160.500,77 KM je dobila grupa ponuđača predvođena kompanijom “Atlantik BB” d.o.o. Banja Luka (NIGD “Dnevne nezavisne novine”, “Grafomark”, “Atlantik” i Javno poduzeće “Službeni glasnik Republike Srpske”), kao jedini ponuđač.

Proces tiskanja i pakiranja glasačkih listića je najzaštićeniji segment izbornog procesa i odvija se pod kontrolom Središnjega izbornog povjerenstva BiH i video nadzorom, a sam glasački listić osim vodenog žiga sadrži i druge sisteme zaštite koji garantuju potpunu zaštitu procesa, priopćeno je ranije iz Središnjega izbornog povjerenstva BiH.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.