Unatoč kontroverznim potezima: Netflix bilježi rast dobiti

Novi poslovni rezultati Netflixa pokazuju velik broj novih pretplatnika tog servisa, porast prihoda i dobiti, unatoč uvođenju zabrane dijeljenja lozinki i paketa s reklamama.

Kontroverzni potezi Netflixa, koji su neke korisnike razljutili, ipak su se pokazali dobrima za poslovanje te kompanije.

Zabrana dijeljenja lozinki i dalje dovodi do porasta broja pretplatnika, dok jeftiniji paket pretplate u kojem se gledateljima prikazuju i reklame postaje sve češći odabir njihovih korisnika. O svemu tome svjedoče i poslovni rezultati kompanije za prvo tromjesečje ove godine, piše Bug.hr.

Sve raste, dionice padaju

Tijekom prva tri mjeseca 2024. godine Netflix je dodao 9,33 milijuna neto novih pretplatnika, što je daleko više od konsenzusa analitičara s Wall Streeta, koji su očekivali oko 5,1 milijuna. Time je servis došao do gotovo 270 milijuna aktivnih pretplatnika.

Najavili su i da će – pomalo iznenađujuće – od sljedeće godine prestati svakog kvartala objavljivati podatke o pretplatnicima, u nadi da će se ulagači fokusirati na ostale, bitnije, poslovne pokazatelje. Ubuduće će, kažu, broj pretplatnika isticati samo kada se prijeđu određeni “značajni” pragovi.

Gledatelji se slažu da je ovaj klasik najpotresniji film koji su pogledali

Prihod kompanije u istom je razdoblju iznosio 9,37 milijardi dolara, što je povećanje od 15%. Time je malo nadmašena interna prognoza od 9,24 milijarde dolara te očekivanja analitičara, na razini od 9,27 milijardi dolara. Dobit u prvom kvartalu iznosila je 5,28 dolara po dionici, što je također nadmašilo prognoze.

Netflix je pri objavi rezultata napomenuo da su jeftine pretplate s oglasima porasle za 65% u odnosu na prethodni kvartal, pa sada čine 40% svih pretplata u zemljama gdje streaming servis nudi takvu opciju. Ipak, za drugi kvartal očekivanja kompanije postavljena su nešto niže, pa je dionica kompanije na burzi nakon objave rezultata izgubila oko 5% na vrijednosti. Ipak, od početka godine zabilježila je porast od gotovo 35%, pa je ovaj pad tek manje korekcija u dugoročnijem pozitivnom trendu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.