Unaprijeđen rad liječnika, a razina kvalitete dignuta na višu razinu

Liječnici u ZHŽ-u podignuli su svoju medicinsku stručnost i znanje na još višu razinu. Njih 19 je u Grudama dobilo certifikat za uspješno završen tečaj kojim se osposobljavaju za rad ultrazvučne dijagnostike abdomena.

Ovaj iznimno važan tečaj organizirali su Komora liječnika – liječnika medicine ZHŽ-a i Zavod za zdravstveno osiguranje ove županije. Ovo je i nastavak uspješne suradnje s prof. dr. Slavicom Beneš – Mirić, jednom od najvećih stručnjakinja u području primjene ultrazvuka. Još prošle godine ova istaknuta stručnjakinja osposobila je 10 osoba u području ultrazvučnog pregleda dojki.

Dr. Srećko Miličević, predsjednik Komore u ZHŽ-u kazao je: – Meni je osobno zadovoljstvo da mogu pozdraviti profesoricu Beneš Mirić. Ove godine smo realizirali tečaj ultrazvuka abdomenu i smatram da je ovim unaprijeđen rad liječnika i podignuta kvaliteta primarne zdravstvene zaštite. Liječnici će sada lakše utvrditi pravovaljanu dijagnozu, a smanjiti će se i lista čekanja pacijenata – kazao je prvi čovjek Komore liječnika – liječnika medicine Srećko Miličević.

Prof. dr. Slavica Beneš – Mirić također je zadovoljna usvojenim znanjem i zalaganjem liječnika kako bi usavršili svoje znanje i osposobili se za daljnji rad u ultrazvučnoj dijagnostici abdomena.

– Zahvaljujem komori koja je prepoznala da je ultrazvučna dijagnostika jedna od temeljnik metoda kojim se vrši dijagnostika, a pogotovo zato ultrazvučne aparate treba maksimalno iskoristiti, kao i Grafotisku koji je u plemenitu svrhu izdao moju knjigu zbog borbe protiv raka dojke, te ZZO-u koji je pomogao i angažirao se. Zahvaljujem dr. Vinki Đevenici koja je preuzela ovaj tehnički teret da sve funkcionira kako treba – kazala je Beneš – Mirić.

Nakon svečane dodjele certifikata, organiziran je ručak u restoranu Kiwi gdje se razgovaralo o daljnjoj suradnji s ovom istaknutom liječnicom. Ona je naglasila da će u Grude doći i sljedeće godine i s novoosposobljenim kadrom za ultrazvučnu dijagnostiku abdomena proći sve ovo što su liječnici usvojili u ovih nekoliko tjedana.

VL
13 komentara

  • Mozete se vi educitati koliko hocete, ali ja mislim da tu nema nekih strucnjaka. Ja smatram strucnjaka kojem je bitan pacijent, i znanje, a ne novac. Njih najvise zanima novac, protraju acijente kao na traci, rade na crno i u domovim zdravlja i u bolnicama. Samo se bogate, a zdravstvo sve losije. Pravih i dobrih strucnjaka se moze nabrijati na jednoj ruci. Nema ih.

  • kakvo društvo takvi i liječnici …ukratko dno dna..i što je najgore oni uistinu nemaju pojma o pojmu…e to je ipak najgore…Mostarska bolnica je prepuna diletanata (ima 5% pravih doktora ali ovih ostalih da te bog sačuva)….kako se ono nekad govorili ….PRVI : SUTRA SVE BESPLATNO U TC *****….DI PITA DRUGI…MA NIĐE AL LIPO ČUT..tako i ovo lipo čut mada znamo da to nije no blizu istine…ni blizu čak mislim da sa ovim njihovim kemijanjima jedino korist imaju oni a šteta je na strani pacijenata…
    PS- da ne bi bilo da samo kudim evo jedn pozitiva…dobri ste vi U Mostarskoj bolnici kakvi su ovi naši u DZ Š.Brijeg..e tamo nema nitko da ima pojma i očemu…nažalost…

  • Za Doktore vjerovatno dobro a za Pacijente se nije ništa nabolje promjenilo još uvijek je na snazi da se MORAŠ NAJAVITI I ZA RECEPT DA BIH TE PRIMIO DOKTOR ako još igdje u SVIJETU ima takva uredba dat ću sve što imam Doktori i medicinsko osoblje bi trebalobiti tamo zbog zzdravstvenih problema građana a ne da se čovjek mora najaviti odnosno pitati njih kadim odgovara da te prime da bih ti pokušao riješiti svoje zdravstvene probleme

  • polako nadoce lijepo su sredili hitnu labatorij i ostale prostorije svaka cast prije porezes se odmah te salju u mostar a sad imaju salu za prijem i operacisku i radno vrjeme to se slazemu potpunosti

  • E pehar sigurno radi u domu zdravlja pa ga tako hvali a ja samo znam da tu nema napretka jer u novije vrijeme primaju medicinske sestre koje nisu završile redovno nego su položile negdje u nekoj privatnoj školi.

  • Što više ovih takozvanih kurseva za pojedince to veća plaća,a sveplaćamo mi pacijenti.pA TAKO NEKO SE MUČI I ŠKOLA A NEKO KUPI U bIHAĆU LJUBUŠKOM I SLIČNO. sVE ŠTO TI TREBA KUPI, A KAD JE TAKVO POŠTENJE ŠTO VRAĆATE INVALIDE I LJUDE OD 80 GODINA AKO SE NISU NARUČILI . VEĆU PLAĆU IMAJU VAM POJEDINCI NEGO KIRURZI U ZAGREBU TO PROVJERITE A SVE VJERNICI. sAMO MENI.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.