FOTO: Održana druga međunarodna manifestacija Raštikijada 2013

Na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima pored Gruda, u subotu je održana druga po redu međunarodna manifestacija „Raštikijada“, natjecanje u kuhanju raštike. Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa iz Hercegovine, Slavonije i Dalmacije.

Kuhanje raštike trajalo je do 13 pa do 16 sati. U tom vremenu natjecatelji su prezentirali kuhanje pred posjetiteljima, a sve nazočne zabavljao je sastav „Tamburaši s kamena“ i gangaši iz HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ iz Ružića. Bilo je organizirano razgledavanje i obilazak Agroturizma Marića Gaj uz stručno vođenje.

Nakon toga uslijedilo je serviranje jela za ocjenjivački žiri. Peteročlani žiri sastavljen od uglednik ljudi, političara, ekonomista i kuhara, među kojima su: Davorin Medić – Hercegovački stap, Ljubo Grizelj – načelnik Općine Grude, Ljubo Jurčić – ugledni ekonomist, političar, te profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Ivan Matić iz Turističke zajednice ŽZH, i profesor Slavo Bago – Gastro ekspert.

Titula najbolje pripremljene raštike ove godine pripala je ekipi „Brassica“ iz Posušja, za koju su kuhale Zdravka Barać i Nada Stipić. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Hercegovački stap – Ljubuški“ za koju su kuhali Ivica Marić i Igor Vučić – Hugo, dok je nagradu za treće mjesto osvojila ekipa „Fijaker“ iz Gruda, za koju su kuhali Miroslav Marić i Krešo Alilović –  Gale.

Za najšarmantniju ekipu žiri je odabrao ekipu „Volarević“ iz Metkovića.

Organizator ovog natjecanja, Agroturizam Marića Gaj, za prva tri mjesta i za najšarmantniju ekipu osigurao je bogate i vrijedne nagrade.

Nakon natjecateljskog dijela i proglašenja pobjednika uslijedilo je kušanje jela od strane posjetitelja, a sve goste i posjetitelje do kasnih večernjih sati zabavljao je tamburaški sastav.

grude-online.info

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.