Umro scenarist Spider-Mana

Alvin Sargent, dvostruki oskarovac koji je napisao scenarij za trilogiju o Spider-Manu umro je u četvrtak u dobi od 92 godine u svojem domu u Seattleu, pišu američki mediji.

Nagradu Oscar za najbolji adaptirani scenarij osvojio je dvaput, za film o strahotama holokausta, “Julia” iz 1977., utemeljen na osobnim spisima Lillian Hellman i za film “Obični ljudi” iz 1980. o američkoj obitelji koja se suočava s brojnim tegobama. Godine 1974. nominiran je za Oscara za film “Mjesec od papira”.

Manje zahtjevna publika pamtit će ga po kasnijem radu na akcijskim filmovima o Spider-Manu.

Sargent je godine 2004. napisao scenarij za film Spider-Man 2. te 2007. godine za film Spider-Man 3. U 2012. je napisao reboot trilogije Sama Raimija u režiji Marca Webba.

Spider-Man je američki akcijski film iz 2002. godine, prvi u trilogiji i Raimijevoj režiji, a temelji se na istoimenom Marvelovu strip junaku.

Sargent je karijeru započeo pišući scenarije za televiziju, a na veliki ekran se otisnuo 1966. scenarijem za triler “Neobična krađa” s Michaelom Caineom u glavnoj ulozi.

Uz navedene filmove, napisao je scenarije za brojne filmske uspješnice, među kojima su “Zločin u krvi” (1978.), “Što ćemo s Bobom?” (1991.), “Slučajni junak” (1992.). “Samo tu ne” (1999.) i “Nevjerna” (2002.).

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.