Umrli zajedno s rukom u ruci nakon 72 godine braka

Gordon (94) je preminuo prvi, no kako je za ruku držao suprugu Normu (90), njeno srce je kucalo kroz njega i nastavilo slati signale uređaju za praćenje rada srca Vjerovali su u brak. Izabrali su jedno drugo i kad su se obvezali, to je bilo to, rekao je Dennis Yeager (62), najmlađi sin Gordona (94) i Norme (90) iz Iowe koji su nakon 72 godine braka preminuli u sat vremena razmaka držeći se za ruke.

Oboje su se rodili u Iowi, no Gordon se s obitelji kao dijete preselio na farmu u Minnesoti. Sa 16 godina vratio se raditi u Chevroletov servis jer je farma zbog Depresije počela propadati. Norma je tada bila učenica srednje škole. Vjenčali su se na dan kada je maturirala, 26. svibnja 1939. godine. Dobili su četvero djece, Donnu, Rogera, Gordona i Dennisa, no Roger i Gordon su kasnije stradali u prometnoj nesreći, prenosi 24sata.hr
Par je u početku vodio željezariju, a zatim su preuzeli i Chevroletovu garažu. Gordon ju je vodio s bratom sve dok nije odlučio otići u mirovinu u 65. godini. Iako su bili iznimno bliski, Dennis kaže da su mu roditelji bili potpune suprotnosti.

– Voljeli su biti zajedno, no naravno da su se i ljutili jedno na drugo. Tata je bio jako druželjubiv, volio je sve što je uključivalo druženje s ljudima. Mama je bila mirnija, no uvijek je podupirala tatu. Ona se brinula da svi imaju što popiti i pojesti. Bila je perfekcionistkinja – priča Dennis. Još do 60-e godine Gordon je skijao na vodi i vodio obitelj na kampiranja, no nakon 70. godišnjice braka, par je dane provodio gledajući sport, družeći se s prijateljima i u šetnji sa psom.

Dennis kaže da je njegov otac uvijek govorio da mora ostati živ zbog supruge.
– Ne mogu otići prije nje jer joj trebam, a ona će reći to isto, govorio je Gordon. Prošle srijede par je stradao u prometnoj nesreći. Zajedno su ih smjestili na intenzivnoj njezi.
– Držali su se za ruke, iako nisu davali znakove svjesnosti, rekao je Dennis za Daily Mail. Gordon je preminuo u 15.38 sati, no uređaj koji je pratio otkucaje njegova srca, nastavio je signalizirati da ono još kuca.

– Bilo je čudno. Držali su se za ruke, tata je prestao disati, a uređaj je i dalje radio. Nisam mogao shvatiti što se događa, rekao je Dennis. Medicinska sestra uprla je prstom u Gordonovu i Norminu ruku. Njeno srce kucalo je kroz njega, a uređaj je bilježio te otkucaje, objasnila je. Sat vremena kasnije umrla je i Norma.

– Nijedno od njih ne bi željelo živjeti bez drugoga. Iskreno, blagoslovljeni smo što su otišli na ovaj način, rekla je kćer Donna. Gordona i Normu sahranili su u utorak u istom lijesu, s rukom u ruci. Kremirat će ih i pomiješati njihov pepeo.

(www.jabuka.tv)

 

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.