Umjesto Tana stiže Nam: Novi većinski vlasnik FK Sarajevo je milijarder iz Vijetnama

U svečanom salonu FK Sarajevo “Svetozar Vujović” u petak je održana izvanredna konferencija za medije na kojoj su se obratili čelnici kluba.

Medijima su se ispred FK Sarajeva obratili članovi Upravnog odbora, Senad Jahić, Senad Bilić i Ema Bukovica, te generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

U zadnjih par dana pojavilo se dosta informacija u medijima da je Tan prodao svoj dio većinskih ulagačkih prava. To je istina. Tan je donio odluku o prodaji 60 posto svojih prava i to Nguyen Hoai Namu. Kupio je 60 posto, ali Tan zadržava 30 posto i 10 posto ostaje domaćim investitorima, rekla je Sabrina Buljubašić.

Istaknula je kako novi investitor prati rad kluba od prošle godine.

Nam je tu od prošle godine i prati kompletan rad kluba i ova promjena možda je malo drugačija, ali u suštini mi svi radimo kolektivno i dosta stvari što ide u ovom smjeru radili smo zajedno sa nadzornim organom, upravom i menadžmentom. Mislim da neće biti značajne promjene u menadžmentu jer su jako zadovoljni i da je klub u posljednjih godinu dana dosta se promijenio pozitivno i da se te stvari vide na terenu i izvan terena, istaknula je Buljubašić.

Identitet Bordo kluba neće biti promijenjen.

Boja, grb i dres kluba FK Sarajevo se neće mijenjati dolaskom novog investitora, poručio je Senad Bilić.

Većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo, Vincent Tan, donio je odluku o prodaji većinskog dijela upravljačkih prava investitoru iz Vijetnama, Nguyen Hoai Namu i PVF-u (Vietnam Football Development and Investment Fund), prenosi Sport1.ba.

Realizacijom kupoprodaje Vincent Tan zadržava 30 posto upravljačkih prava, dok 60 posto pripada novim investitorima. Sa preostalih 10 posto raspolažu bh. investitori.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.