Javna tribina u Zagrebu: Imam poručio da žena ne može trčati kao Bolt

U srijedu navečer na Filozofskom fakultetu u 19 sati održala se tribina pod nazivom “Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama”. Gosti tribine bili su Don Damir Stojić, rabin Kotel Da-Don i imam zagrebačke džamije Mirza Mešić.

Okupili su se prigodno, pred sam dan žena pričati o ženama i njihovim položajima u religiji. Don Damir pričao je sa kršćanskog stajališta, rabin s judaističkog, a imam s islamskog stajališta. Tribinu je započeo rabin s pričom o Abrahamu i Sari. Na samom početku deklarirani marksisti digli su svoje transparente “Živio 8. mart” i “Sindikat žena protiv kretena, pišu 24sata.hr.

Rabin je sve to ignorirao i naveo kako je sada judaizam puno napredovao s obzirom da je do 11. stoljeća bila dozvoljena poligamija.

Također još od davnina žena je imala jednako pravo glasa baš kao i muškarac pa je naveo primjer Abrahama i Sare gdje je upravo ona izabrala kojeg će sina protjerati. Brzo je premotao u stvarnost pa rekao kako žena i dalje nije u potpunosti ravnopravna jer u Izraelskoj vladi od 150 muškaraca samo je 35 žena, te je nekakav pomak vidljiv ali ne dovoljan. Osvrnuo se i na nasilje prema ženama koje je osudio.

Don Damiru pravi primjer kako se treba pričati o ženama jest papa Ivan Pavao II koji je rekao kako je žena stvorena od rebra jer je najbliže srcu, a srce je važan organ za čovjeka, ono ga drži na životu. Objasnio je i što znače riječi “drugotna žena”.

Bog stvara od manje savršenosti, prvo je stvorio muško pa je pomislio kako može to biti i bolje i onda je stvorio ženu. U tom smislu ona je drugotna, a pod time se misli više savršena, razjasnio je Don Damir.

Naveo je kako su zapravo žene te koje su nositeljice vjere i Evangelizacije. Bez njih ne bi nikada bilo Crkve. Međutim nitko od njih nije uspio odgovoriti na pitanje zašto, ako su one te koje zapravo održavaju Crkvu i vjeru ne mogu biti svećenice? Jedini odgovor koji je dobiven na ovo pitanje jest:  “Jer su one previše savršene”, od strane imama, što god mu to značilo.

Imam Mešić uzburkao je tribinu izjavama poput “Dijelimo iste sposobnosti ali ne i iste vrijednosti” dodajući kako žena neće nikada trčati kao Bolt.

Naravno počela je žestoka prepirka u kojoj su pokušali imamu objasniti kako postoji važna razlika između roda i spola.

Naime rod je društvena konstrukcija, a spol biološka. Za njega rodna jednakost nije prirodna s obzirom da su muškarac i žene u potpunosti drugačiji na fizičkoj i psihičkoj razini.

(www.jabuka.tv)5 komentara

  • Čuj podigao buru, pa što je slagao? Žena ne može trčati kao Bolt i to je činjenica. Za to ne treba napadati imama, ni fratra ni popa ni rabina, to je biologija “kriva”. Osim, naravno, ako se neki muškarac sa poremećajem deklarira kao žena pa počne sprintati ko da ga gonjaju lavovi. Nema potrebe ni ulizivati se ženama jer ta silna borba za ravnopravnost spolova pretvorila se u diskriminaciju muškaraca a na tom projektu uspješno parazitiraju sve žene koje zapravo nikad nisu bile ni ugrožene, odnosno lijevo-radikalno-liberalno-nametničke pripadnice ženskog spola koje žive od “neprofitnih” udruga i profitiraju na jadu drugih žena koje od njihove borbe nemaju ništa. Ženu treba tretirati kao ženu, a muškarca kao muškarca, ravnopravno u ljudskim pravima. U čemu je problem ako nismo isti, biološki nismo isti i nikakav socijalni konstrukt to neće promijeniti. Meni danas svi ovi statusi i postovi o danu žena izgledaju kao da ih je pisao netko s pištoljem na čelu. Radikalne feministice su pretvorile cijelu borbu za prava žena u govno. Svaka čast onima koje su se borile za pravo glasa, ravnopravnost pred zakonom, u svim sferama društva. Ali ne pokušavajte mi tu prodati priču da muškarac može sve što može žena ili da žena može sve što može muškarac, to nije bio cilj prvog vala borbe za prava žena, ovo danas je čista karikatura i glupost. Svim ženama (normalnim) želim sretan njihov dan i nadam se da će zbilja dočekati tretman kakav zaslužuju, jednako kao i njihovi muževi, dečki i sinovi jer smo, konkretno mi u jednoj i jedinoj svi u istim problemima i govnima, neovisno o spolu.

  • Potpuno pogrešno citiranje imama, rekao je upravo suprotno, da dijelimo iste vrijednosti, ali ne i iste sposobnosti, uzimajuci samo za primjer Usain Bolta

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.