Umirovljenici u FBiH će dobiti povećanje mirovina od rujna sa zaostacima od početka godine – Jabuka.tv

Umirovljenici u FBiH će dobiti povećanje mirovina od rujna sa zaostacima od početka godine

Retroaktivno usklađivanje mirovina za 2,8 posto, što suštinski znači povećanje u Federaciji Bosne i Hercegovine odnosit će se na cijelu ovu godinu. Tako je danas odlučila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici.

U zaključku sa sjednice Vlade je navedeno da se usklađivanje vrši u visini zbroja 50 posto porasta potrošačkih cijena i 50 posto porasta bruto domaćeg proizvoda u prethodnoj godini.

Usklađivanje za one koji ostvaruju novčani dohodak na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno-oslobodilačkog rata će se vršiti u iznosu od 0,6 posto.

Vlada je za usklađivanje mirovina zadužila Zavod mirovinskog osiguranja.

Podsjećamo, nakon što je sredinom lipnja dogovoreno da se usklađivanjem obuhvati cijela godina, iz Vlade Federacije je krajem prošlog mjeseca priopćeno da usklađivanjem neće biti obuhvaćen period kada je bilo stanje nesreće.

Direktor entitetskog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić za Klix.ba je prošlog tjedna izjavio da izuzimanje navedenog perioda nije zakonito i da se, kako je rekao, vjerojatno dogodio nesporazum. Za to je odgovornim smatrao Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Federacije Bosne i Hercegovine.

Fadil Novalić zatražio izmjenu odluke o poravnanju mirovina u FBiH

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Ma to je jad i cemer.Sram vas bilo od dok zivite.Kolika su vasa primanja pa uskladite s tom crkavicom.O sto vas ne pokosi ta corona vec jednom ,vas sto o tome odlucujete.Al nece grom u koprive,pusti bog rdu da vlada,moze kako oce al ne i dokle.Dobro ajde bila kriza,svakom je al za umirovljenike je shvatite vec jednom kriza uvjek stakvom mirovinom.I da vam bude jasno za vjeke vjekova da je svaki zeljan svega,nece umrijet od gladi ali bome patiiiii,boze samo vrati dug….zasluzili su…

  • Ne mogu vjerovati da ovi ljudi,koji odlučuju o ovakvom načinu povećanja,mogu biti toliko bezobrazni!
    Zar se ne vidi ko od ovog povećanja ima najviše koristi?Naravno oni koji imaju već dosta velike mirovine.Povećanje u postocima nije u redu nego u određenom iznosu pa neka ima svak isto povećanje jer životne namirnice su za svakog isto poskupile

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.