Fadil Novalić zatražio izmjenu odluke o poravnanju mirovina u FBiH

Premijer FBiH Fadil Novalić je, prema informacijama koje potvrđene u njegovom uredu, zamolio federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljaču da na idućoj sjednici predloži izmijenjenu odluku koja se tiče redovnog usklađivanja mirovina.

Retroaktivna isplata usklađenih 2,8 posto na mirovine se, prema posljednjoj odluci Vlade FBiH, ne odnosi na mjesece u kojima je bilo proglašeno stanje nesreće u Federaciji BiH.

Novom odlukom bi se obuhvatila retroaktivna isplata mirovina za svaki mjesec od početka ove godine.

U komunikaciji sam s ministrom Veskom Drljačom i zamolio sam ga da iznađe mogućnost i na iduću sjednicu Vlade FBiH izađe s izmijenjenom odlukom, rekao je premijer Novalić, podcrtavši da bi se nova odluka odnosila na poravnanje mirovina bez isključenja mjeseci za koje je bila proglašena prirodna nesreća, javlja Klix.ba.

Odluka premijera Novalića uslijedila je nakon žestokih kritika i negodovanja, u prvom redu umirovljenika, a potom i političkih oponenata.

Podsjetimo sredinom lipnja u Federaciji BiH je dogovoreno retroaktivno povećanje, odnosno usklađivanje mirovinaa od 1. siječnja za 2,8 posto. Međutim, krajem srpnja je priopćeno da se ujednačavanje ipak neće odnositi na vrijeme stanja nesreće. Dok su umirovljenici negodovali iz MIO-a su poručili da se radi o nesporazumu.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.