Umirovljeni policajac jajima napao zgradu Vlade

Zgradu Vlade Republike Srpske u utorak je jajima gađao Banjalučanin Dragan Kalkan, umirovljeni policajac Republike Srpske.

Na objekt izvršne vlasti bacio je 11 jaja u znak prosvjeda što mu nadležni u RS-u, kako tvrdi, nisu priznali sudjelovanje u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

”Ovo je simboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti, zato što ja smatram da Milorad Dodik kao dezerter treba biti u zatvoru”, izjavio je Kalkan, prenosi BN.

Policija ga je privela na razgovor, nakon što je uspio baciti jaja na zgradu Vlade.

Kalkan je tražio da ga na razgovor primi ministar za boračka pitanja Milenko Savanović, kako bi mu objasnio da je nepravedno svrstan u sedmu kategoriju boraca, iako je kao policajac sudjelovao u borbama na prvoj liniji.

Iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske naveli su da nije problem da Dragan Kalkan dođe na sastanak.

Ovo nije prvi put da nezadovoljni građani bacaju jaja na zgradu Vlade RS-a, piše Fena.

U rujnu prošle godine Banjalučanin Željko Blagojević bacio je četiri jaja na glavni ulaz zgrade Vlade u Banja Luci.

Blagojević, također ratni-vojni invalid, to je uradio u znak nezadovoljstva jer nije mogao ostvariti besplatnu pravnu pomoć, a zbog loše socijalne situacije ne može platiti troškove pravnoga spora u vezi sa zemljištem.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.