Internet kupovina: Hrvatska pošta Mostar protiv oštećivanja korisnika

“Vezano za novonastalu situaciju u kojoj su se našli naši korisnici usluga, koji koriste poštanske kanale za narudžbe preko interneta, ostajemo i dalje pri inicijativi za izmjenu vrijednosti robe nekomercijalnoga karaktera koja ne podliježe carinskom postupku, vrijednosti do 200,00 KM, a koju smo pokrenuli s drugim dvama javnim poštanskim operatorima (BH Pošta i Pošte Srpske).

S obzirom na to da postoji jedinstven stav oko ove problematike od strane triju javnih poštanskih operatora BiH, dvaju nadležnih entitetskih ministarstava te državnoga Ministarstva prometa i komunikacija BiH, smatramo da će to biti dovoljno da Uprava za indirektno oporezivanje ozbiljno razmotri te donese propise u skladu s tim.

Upravo nejasna definiranost provedbenoga akta, kojim se definira procedura podnošenja poštanskih pošiljaka (paketa) na postupak carinjenja kada su primatelji fizičke osobe i vrijednosti preko 50,00 KM, dovela je do neprihvatljive situacije u kojoj se sada nalaze naši korisnici, prema postupanju pojedinih carinskih referata.

S obzirom na to da u posljednje vrijeme nije došlo do izmjene o načinu postupanja kod carinjenja pošiljaka nekomercijalnoga karaktera, koje glase na fizičke osobe i vrijednosti su preko 50,00 KM, smatramo neprihvatljivim jednostranu promjenu načina postupanja koja dodatno financijski opterećuje korisnike poštanskih usluga.

Trenutno poduzimamo sve potrebne aktivnosti prema svim nadležnim institucijama kako bismo, u proceduri izmjene provedbenoga akta koji regulira ovu oblast, jasno i nedvosmisleno regulirali ovu materiju, na korist svim građanima BiH”, priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ja sam jednom prilikom za robu poslanu iz Austrije gratis, Izvjesna Branka carinik debela bezobrazna I još sa njom jedna droca carinik,za to sam im dao 20KM na kavu…ajde nosi.

Komentiraj: