Uloga VAR-a: U Rusiji već dosuđeno penala koliko na Mundijalu u Brazilu

U prva dva kola Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji dosuđeno je čak 13 kaznenih udaraca, odnosno isto koliko i na kompletnom prethodnom Mundijalu u Brazilu.

U Rusiji je u prvih 27 susreta dosuđeno 13 kaznenih udaraca, dok je u Brazilu 13 jedanaesteraca dosuđeno u 64 utakmice.

VAR je dosta utjecao na povećanje broja jedanaesteraca, kaže hrvatski reprezentativni vratar Lovre Kalinić, koji bi večeras trebao zaigrati u početnoj postavi Vatrenih protiv Islanda.

Treba li ih zbog toga još više vježbati? Jedanaesterci su lutrija, bez obzira koliko ih vježbao, dodao je on.

Uoči svjetskog prvenstva bila je dosta prigovora vratara na loptu. Međutim, Kalinić nije među čuvarima mreže koji se bune.

Lopte su sve brže i brže. Nije to ništa čudno i neočekivano. Mi u prvenstvu igramo s tim loptama pa sam se navikao, kazao je vratar belgijskoga Genta.

Rekordan broj kazenih udaraca dosuđen je 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, njih 18, a ako se u Rusiji nastavi ovim ritmom do kraja prvenstva će taj rekord biti dobrano oboren.

Općenito valja napomenuti da je FIFA izuzetno zadovoljna s dosadašnjom razinom suđenja i uspješnom provedbom VAR sustava, što je u cjelini pozitivno prihvaćeno i cijenjeno u našoj nogometnoj zajednici, izjavio je voditelj FIFA-ina ureda za odnose s medijima Giovanni Marti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.