Ulaznica za dubrovačke zidine četiri puta niža u odnosu dosadašnju cijenu

Društvo prijatelja dubrovačke starine (DPDS) je do 30. lipnja snizilo cijene ulaznica na  dubrovačke Gradske zidine, stonske zidine i Sokol grad u Konavlima, izvijestili su u srijedu iz Društva.

Tako će se svim posjetiteljima gradskih zidina u tom vremenu umjesto dosadašnjih 200 kuna naplaćivati 50 kuna, a na stonskim zidinama i Sokol gradu umjesto dosadašnjih 70 kuna će se naplaćivati 30 kuna“, navodi se u priopćenju, prenosi Putoholičari.hr.

Cijena povratne karte za prijevoz brodom iz gradske luke i ulaznica u Rezervat Lokrum u vremenu trajanja akcijskog popusta iznosi 100 kn umjesto 200 kn, a sama ulaznica u rezervat, ukoliko netko dolazi vlastitim plovilom ili u nekom drugom aranžmanu 75 kuna.

Cijene za obilazak zapadnog predziđa gradskih zidina kao i Kneževog dvora u Slanome ostaju nepromijenjene, odnosno 30 kuna.

Svi žitelji Dubrovačko neretvanske županije i dalje imaju besplatan ulazak na gradske zidine uz predočenje osobne iskaznice, priopćila je Uprava DPDS-a.

Dubrovnik

Dubrovačke Gradske zidine su sklop utvrda koje okružuju stari dio grada Dubrovnika. Građene su od 13. do 17. stoljeća za potrebe obrane.

Duge su 1.940 metara, visoke do 25 metara, prema kopnu debljine 4 do 6 metara, a prema moru 1,5 do 3 metra. Na četiri strane svijeta, zaštićene su kulama.

Drastičan pad cijena na hrvatskoj obali: Na Hvaru je lani omlet koštao 24 eura, a sad je noćenje 18

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.