Ulazak BiH u NATO za Republiku Srpsku bi bio smrtna presuda

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je tijekom boravka u Moskvi poručio da se Republika Srpska protivi članstvu BiH u NATO-u koji je sve što je činio, činio na štetu Srpske, zbog čega bi članstvo u Alijansi za Republiku Srpsku bilo pogubno.

Dodik je ponovio da je za autonomiju koju ima Republika Srpska veoma važno ostati neutralan i ne biti svrstan.

Ne možemo govoriti da smo imali dobra iskustva s NATO-om, niti da ih imamo sada. Sve što je učinio NATO učinio je protiv Srba, od bombardiranja do smanjenja naše autonomije kroz oduzimanje statusa Vojske Republike Srpske. NATO jeste vojna organizacija, ali s političkim ciljem, a njihov politički cilj u BiH je da se ona centralizira i unitarizira, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, NATO nikad nije pokazao interes za autonomiju Srpske, osim da je ukine, iako to nitko neće javno priznati.

Zašto bi mi podržavali nekog tko hoće izvršiti našu egzekuciju. Mi smo suviše mali da oni prihvate što mi hoćemo, ali to ne znači da mi trebamo prihvatiti samo ono što oni hoće. Bez obzira na sve što je bilo u prošlosti, naša politika je ”ne” članstvu u NATO-u, rekao je Dodik za RTRS.

On je istaknuo da je Republika Srpska za jačanje svoje autonomije, a ne za jačanje BiH, te da je upravo tu razlika u shvaćanju.

U redu je surađivati, ali bilo bi pogubno za Republiku Srpsku kada bi pristali na članstvo u NATO-u. Tog trenutka bi Republika Srpska potpisala svoju smrtnu presudu, naglasio je Dodik.

On je dodao da Republika Srpska od Rusije nikad nije dobila nikakve zahtjeve, nego je uvijek samo pitala što može učiniti da pomogne.

Nikad nisu rekli da se integriramo s njima, dok NATO nameće tu strukturu, rekao je Dodik, prenijela je Srna.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • DoDick mijenja gospodare kao čarape, tako će se prilagoditi i NATO savezu koji ga je i doveo. Isto kao što su i Škutori navikli da njima vladaju udbaši.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.