Ukraden nakit vrijedan do 100.000 maraka

Vješti lopovi izveli su jučer jednu od najvećih pljački zlata u posljednje vrijeme tako što su provalili u zlatarsku radnju “Medić” u Mostaru i iz sefa ukrali nakit vrijedan skoro 100 tisuća maraka. Nitko ih nije vidio, a vlasnik radnje Mirko Medić se šokirao kada je ujutro došao otvoriti zlataru. Kako doznajemo, Medić je ujutro otključao vrata svoje radnje te je zatekao nered u unutrašnjosti. Stvari su bile razbacane, a vlasnik je odmah shvatio da mu je netko provalio u radnju. Lopovi su u zlatarnicu ušli sa stražnje strane.

“Još sam pod stresom, ne znam što bih vam rekao”, izjavio je Medić jučer dok je stajao ispred opljačkane radnje koja gleda na Ulicu kralja Tomislava.

“Čini se da su pajserima razvalili sef. Ukrali su nakit iz njega. Evo, upravo sam bio kod knjigovođe. Radi se o šteti između 80 do 100 tisuća maraka”, rekao nam je Medić kasno popodne u telefonskom razgovoru. U policiji tek kažu da im je ujutro oko 7.45 sati prijavljena provala u zlatarsku radnju “Medić”. Tada ih je nazvao vlasnik radnje. Krim istražitelji jučer su ujutro pregledavali unutrašnjost zlatarnice pokušavajući pronaći kakav trag.

“Nema svjedoka. Policajci su pitali je li tko išta vidio i nema nijednog svjedoka”, kazao nam je Medić. Prema njegovim riječima, lopovi su najprije onesposobili alarm zalivši ga pur-pjenom. U međuvremenu su pokidali i telefonske žice sa stražnje strane objekta. Nakon toga su pajserima odvalili velika metalna vrata sa stražnje strane radnje. Tuda su ušli u radnju. Jučer se moglo vidjeti kako su vrata odvaljena u predjelu brave. Oštećen je i zid u visini brave. Kako doznajemo, zaštitar tvrtke Sektor Security oko tri sata ujutro je obišao zlatarsku radnju. On tada nije primijetio ništa sumnjivo. Pretpostavlja se da je pljačka dogodila nakon njegova obilaska. Obližnji susjedi – stanari i trgovci nisu bili razgovorljivi. Jedini komentari koji su se na ulici mogli čuti bili su “ovo je sramota” i “riječ je o profesionalcima”.

Najveće pljačke u BiH posljednje četiri godine

Lipanj 2008. – 10-ak naoružanih napadača (od kojih neki, prema tvrdnjama radnika, nisu bili maskirani) je upalo u prostorije Pošte na sarajevskom željezničkom kolodvoru i odnijelo oko 620 tisuća maraka

Rujan, 2008. – Četiri maskirana i naoružana razbojnika ukrala oko 300.000 maraka iz poštanskog kombija HP-a Mostar koji je novac iz banke prevozio u poštanski trezor za podjelu mirovina u Čapljini.

Studeni 2009. – Šestorica razbojnika u Kruševu iz kombija zaštitarske agencije ukrala oko 743 tisuće maraka

Listopad 2010. – Ni do danas nije službeno poznato, ali se spominje iznos od oko tri milijuna maraka koliko su razbojnici ukrali iz blindiranog kombija zaštitarske agencije Puma sektor Banja Luka kod Gruda.

Prosinac 2011. – Više od 100 tisuća maraka ukrala su dvojica maskiranih razbojnika koji su naoružani upali u trgovinu Konzum u Splitskoj ulici kod gradske tržnice u Mostaru.

Siječanj 2012. – Dvojica razbojnika s kapuljačama, od kojih je jedan imao pištolj u ruci, drsko su usred Ljubuškog upali u zlatarsku trgovinu “Perla”, vlasnika Ivice Bunoze, kojega su brutalno napali i ozlijedili po glavi. Ukrali su šest kilograma nakita vrijednog 300.000 maraka.

I.Herceg | dnevni-list.ba

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.