Posušje: Isplaćeni poticaji za proljetnu sjetvu

Načelnik općine Posušje Ante Begić potpisao je rješenja za 82 poljoprivrednika s područja općine Posušje o odobravanju poticajnih sredstava za proljetnu sjetvu.

Riječ je o iznosu od 40.000 KM koji će korisnicima biti isplaćen danas.

Pravo na subvenciju, temeljem prijave na prethodno raspisan Javni poziv, ostvarila su poljoprivredna gospodarstva s područja općine Posušje upisana u registar Službe za gospodarstvo Općine Posušje.

Subvencija se odnosi na troškove nabavke sjemena žitarica te troškove nabavke mineralnih gnojiva za proljetnu sjetvu i proljetnu prihranu žitarica.

Prošle godine smo također u Proračunu izdvojili određena sredstva za poljoprivredu, a ove godine smo nastavili i povećali te iznose.

Nadam se kako će naši proizvođači prepoznati podršku koju im dajemo i da će im ova podrška olakšati njihove napore u proizvodnji, kazao je načelnik Begić.

Radne akcije u središtu Posušja i Ljubuškog

(www.jabuka.tv)

16 komentara

  • Sve Ante Begić raspisao, potpisao, najavio, otvorio, uslikao… Dugogodišnje prakse koje radi općina ovom retorikom ispada da samo neki Ante Begić radi… Nek oladi od ega…

    • Kakvo “lađenje od ega”, to mu je uz pun proračun sve šta ima…potpisuj, dili, slikaj se Ante i dalje🤣🤣🤣
      Nedaj Bog da nešto pametno uradiš za narod i općinu

  • Jesu dobili isti oni koji su dobili od hrvatske države ili ovaj put ima promje zašto niste naveli imana da vidimo dali imaju uopste ikakvu njivu …jedne prilike prije nekoluko godina izjava jednog bivseg ministra gospodarstva prilikom pregleda parcela kaže ma nije meni krivo što je korisnik poticaja prijavio 30 duluma a ima 2 duluma nego mi je krivo on prijavio 30 duluma a nema ni kvadrata zemje pa se postavlja pitanje jeli idalje ista praksa dobivanja poticaja

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.