HNS: Pozivamo na nastavak dijaloga, BiH mora održati pozitivan zamah

U petak je u Mostaru održana 10. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

Na sjednici je bilo govora o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na svim razinama, kao i predstojećim Lokalnim izborima i aktivnostima vezanima za usvajanje prioritetnih zakona na europskom putu.

Također, članovi Predsjedništva HNS-a su razgovarali i o nužnosti održavanja stabilnog dijaloga političkih lidera te navodima o sigurnosnoj situaciji u BiH.

Članovi Predsjedništva su govorili o naporima koji se kroz razgovore političkih lidera ulažu u postizanje dogovora i domaćih rješenja kako bi se pozitivni zamah na europskom putu zadržao i kako bi BiH nastavila ostvarivati značajan napredak.

Ususret Lokalnim izborima koji će se u Bosni i Hercegovini održati krajem godine, HNS je naznačio važnost ostvarenja i zadržavanja dobrih rezultata među hrvatskim biračkim tijelom i očuvanje zajedništva hrvatskoga naroda.

U vremenu kada politički akteri trebaju ostati usredotočeni na postizanje europskih i brojnih socio-ekonomskih iskoraka, Hrvatski narodni sabor poziva na politički dijalog, suzdržavanje od svih zapaljivih retorika, iznalaženje domaćih rješenja o otvorenim pitanjima, kao i održavanje pozitivnog zamaha na unutarnjem i vanjskom planu Bosne i Hercegovine.

Gle čuda: I dalje ništa od usvajanja Izbornog zakona

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.