Ukidaju se Simpsoni?

Legendarna televizijska animirana serija “Simpsoni” mogla bi nakon 23 sezone biti ukinuta. Razlog tome su pregovori između glumaca koji daju glasove likovima i televizije Fox koja već godinama emitira “Simpsone” u prime-timeu.

Direktori navodno žele šestero glavnih glumaca srezati plaće za 45 posto te najavljuju da će, ukoliko ne dođe do dogovora, ukinuti seriju. Glumci su ultimatum dobili u ponedjeljak, nakon što su prošli tjedan ponudili da će prihvatiti smanjenje plaće za 30 posto, u zamjenu za postotak prihoda koje serija ostvaruje.

“Fox je zauzeo poziciju da ukoliko drastično ne srežu troškove produkcije, spremni su ukinuti seriju. ‘Simpsoni’ su zaradili milijarde dolara proteklih godina i mogli bi to nastaviti i sljedećih godina. Glumci su spremni pristati na smanjenje plaće za trećinu, ali to nije dovoljno za Fox”, izjavio je izvor blizak seriji za The Daily Beast.

Šestero glavnih glumaca Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith , Hank Azaria i Harry Shearer zarađuju oko 8 milijuna dolara godišnje, no ne dobivaju ništa od ogromnih prihoda koje “Simpsoni” ostvaruju od prodaje DVD-a, majica, kutija za hranu, poštanskih marki, filmova i video igara. Povišice su dobili još 2008. godine.

Tad su im plaće porasle s 360 tisuća dolara po epizodi na 500 tisuća dolara. Većina glumaca ima i druge projekte te se povremeno pojavljuju u drugim televizijskim serijama. Glasnogovornik televizije Fox nije komentirao glasine kao niti tijek pregovora s glumcima.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.