NSRzB: Boljitak poljoprivrede kao prvi prioritet

„Mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak smatramo, da je nedopustivo, da pored izrazito vrijednih ljudi, naše zemljište po Bosni i Hercegovini ostaje neobrađeno. Politika prema poljoprivredi, koja je posljednjih godina vođena u Bosni i Hercegovini svima nama u EU garantira poziciju u kojoj ćemo biti sluge drugima, a s tim još veća sirotinja, stoji u priopćenju NSRzB.

Naši građani u tom slučaju ostaju nezaposleni, a fondovi koji će nam biti na raspolaganju, bukvalno će ostati ne iskorišteni. Zbog toga, što prije moramo krenuti u pripremu uvjeta za jačanje naše proizvodnje i jačanje našeg poljoprivrednika,“ izjavio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović i zastupnik u PS BIH, koji je uzeo učešće na seminaru u Konjicu za članove zakonodavnih tijela u BiH, a u organizaciji Vanjskopolitičke inicijative u BiH.

Na seminaru u Konjicu raspravljano je o mnogim stvarima važnim za građane Bosne i Hercegovine koje su precizirane u Lisabonskom sporazumu a za koje zakonodavna tijela u BiH imaju zadaću prilagođavanja EU standardima.

„Poljoprivreda je najisplativiji sektor za ulaganje i ukoliko mi hitno promijenimo poreznu i poticajnu politiku, nakon čega ćemo imati ambijent u kojemu je porezno rasterećen rad a oporezivan luksuz, uz obvezno veća izdvajanja za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, bit ćemo spremni za borbu s velikim tržištem EU.

Sredstva koja sada budemo ulagali u poljoprivredu, trajno ćemo imati kao povrat iz proračuna EU. Vrijeme je da svi faktori, koji odlučuju u ovoj zemlji napokon shvate važnost ove grane privrede i velikih rezultata, koje našim građanima možemo osigurati. Prije svega, ulaganjem u poljoprivredu moguće je smanjenje nezaposlenosti, jačanje domaće proizvodnje i punjenje naših proračuna za sva druga izdvajanja, “ dodao je predsjednik Mladen Ivanković Lijanović.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.