UK: Igrica Fortnite uzrokovala više od 200 razvoda ove godine

Fortnite je jedna od najpopularnijih igrica na planeti, a od prošle godine na multiplayeru cifra je porasla s 20 milijuna korisnika na 125 milijuna širom svijeta. Međutim, nekim ljudima ova igrica uzrokuje neuspjeh izvan bojnog polja.

Naime, sve je veći broj razvoda uzrokovanih upravo ovom igricom, prenosi portal Men’s Health.

Prema navodima portala divorce-online.co.uk, ove godine je primljeno preko 200 zahtjeva za razvod od parova koji kao razlog razvoda navode ovisnost o igrici Fortnite.

Brakovi svakodnevno propadaju radi različitih razloga, međutim, ova igrica uzrokuje nedostatak komunikacije, manjak zajedničkih interesa i pažnje jer je korisnik stalno fokusiran na ekran na kojem je igrica.

Da stvar bude još gora, Fortnite i slične igrice nagrađuju korisnike ukoliko dugo igraju, zbog čega je teže prestati, prenosi Klix.ba.

Svjetska zdravstvena organizacija dodala je ovaj problem listi poremećaja iz razloga što korisnici igrica narušavaju odnose sa bližnjima radi nedostatka fokusa na realnost oko sebe, te pretjerano igranje igrica može dovesti do fizičkih i psihičkih problema, kao što su oštećen vid i nesanica.

Sve veća ovisnost! Zbog najpopularnije igre na svijetu raspadaju se i brakovi

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.