State Department pobjednicima i gubitnicima: Budite dostojni

State Department pohvalio je građane Bosne i Hercegovine i čestitao im za sudjelovanje na Općim izborima ističući kako ostaju predani cilju da BiH bude stabilna i prosperitetna zemlja.

Sjedinjene Američke Države dijele zabrinutost oko izbornog procesa koju su izrazili i izborna promatračka misija OSCE-a, međunarodni promatrački timovi i lokalne nevladine organizacije. Izražavamo zabrinutost za regularnost izbora, nepristranost promatrača izbora, ravnopravan pristup medijima i zloupotrebu javnih sredstava. Ta zabrinutost suprotna je izjavama vlasti u BiH o poštenim i transparentnim izborima, ističe se u priopćenju.

Zbog toga, dodaju, potiču institucije BiH da što prije riješe nedostatke izbornog procesa koje su promatrači OSCE-a uočili.

Očekujemo da će interesne strane i građani ozbiljno početi raditi na formiranju vlasti i ohrabrujemo pobjednike da budu dostojni u pobjedi, a one koji su izgubili u porazu, navedeno je u priopćenju State Departmenta.

Osim toga, iz State Departmenta naglasili su da Sjedinjene Američke Države ostaju predane partnerstvu s građanima i vladom Bosne i Hercegovine sve dok rade na sveobuhvatnim izbornim, političkim, društvenim i privrednim reformama.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.