Uhićeni Fahrudin Solak i Fikret Hodžić

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak navečer je počelo ispitivanje osumnjičenih u aferi “Respiratori” i to Fahrudina Solaka, direktora FUCZ-a, Fikreta Hodžića, vlasnika “Srebrene maline” i Fadila Novalića, premijera Federacije BiH.

Oni su osumnjičeni u aferi teškoj 10,5 milijuna KM koja se odnosi na nabavku respiratora iz Kine.

Kako doznaje “Avaz” iz izvora bliskih SIPA-i, nakon četiri sata završeno je ispitivanje Solaka i on će biti zadržan 24 sata u ovoj agenciji.

To potvrđuje i činjenica i da je njegov odvjetnik sam napustio prostorije ove agencije u Istočnom Sarajevu.

Doznaje se da je Solak uhićen, a osim njega, uhićen je i Fikret Hodžić.

Ovaj posao pod čudnim okolnostima dodijeljen je “Srebrenoj malini” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, a posao mu je dala Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa sada suspendiranim direktorom Fahrudinom Solakom na čelu.

Kada je u pitanju Fadil Novalić, njemu je jučer oduzet mobitel. SIPA ima čvrste dokaze da je ova trojka umiješana u nezakonite radnje čim se svi nalaze na ispitivanju u Lukavici. U prostorijama SIPA-e su i dva tužitelja Tužiteljstva BiH koji rukovode istragom.

Tako se potvrđuju tvrtdnje da Tužiteljstvo BiH sumnjiči Solaka i Hodžića za organiziranje grupe, pranje novca i zlouporabu položaja.

SIPA ispituje osumnjičene u aferi “Respiratori”

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.