SIPA ispituje osumnjičene u aferi “Respiratori”

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) počelo je ispitivanje osumnjičenih u aferi “Respiratori”.

Kako doznaje Avaz, u tijeku je ispitivanje osumnjičenih Fahrudina Solaka, direktora FUCZ-a, Fikreta Hodžića, vlasnika “Srebrene maline”, i Fadila Novalića, premijera Federacije BiH.

Oni se osumnjičeni u aferi teškoj 10,5 milijuna KM koja se odnosi na nabavku respiratora iz Kine.

Ovaj posao pod čudnim okolnostima dodijeljen je “Srebrenoj malini” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, a posao mu je dala Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa sada suspendiranim direktorom Fahrudinom Solakom na čelu.

Kada je u pitanju Fadil Novalić, njemu je jučer oduzet mobitel. SIPA ima čvrste dokaze da je ova trojka umiješana u nezakonite radnje čim se svi nalaze na ispitivanju u Lukavici.

U prostorijama SIPA-e su i dva tužitelja Tužiteljstva BiH koji rukovode istragom.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Muslimanska predstava za naivce. Bakir je glavni, ali njemu neće biti ništa. Neće ni ovim lopovima, samo treba napraviti malo galame da naivni narod pomisli da “pravna država funkcionira”. Ipak, prevažni su to kriminalci, veliko se kolo igra, pa neće nikom pasti dlaka s glave.

  • Kada ce Sipa početi privoditi i ispitivati ove”gradske oce” u Mostaru i HNŽ-u što izdaju protupravne dozvole za gradnju, što neruše protuprvano izgrađene objekte,što dozvoljavaju “sitnim kriminalcima” da vladaju gradom i naravno što uzimaju “reket” ili “pinku” svakomu za sve

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.