Martinović o napuštanju Skupštine HNŽ: Smatrali smo takav pristup ucjenjivačkim

Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) prekinuta je u četvrtak jer je Klub hrvatskih zastupnika napustio sjednicu nakon što je Klub Bošnjaka povukao pitanje nacionalnog vitalnog interesa tijekom rasprave Zakona o izvršenju proračuna.

Po riječima zamjenika predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislava Martinovića, ovaj zakon je usko povezan s rebalansom proračuna HNŽ-a za 2020, koji su zastupnici trebali danas razmatrati.

Vrlo je čudno da jedan tehnički propis koji ima samo dva člana, a tiče provedbe i rebalansa proračuna i provedbe “korona zakona”, donesenog prošlog tjedna, raspravlja po pitanju vitalnog nacionalnog interesa. Smatrali smo takav pristup ucjenjivačkim jer takvo pitanje ne zahtjeva jedna takav status, ocijenio je Martinović.

Predsjednik Skupštine HNŽ-a Šerif Špago je pojasnio kako su na početku sjednice zastupnici usvojili prijedlog dnevnog reda u kojem su uz ostalo bile i izmjene i dopune Zakona o proračunu.

S obzirom da Vlada nije bila pripremila izmjene i dopune Zakona o izvršenju proračuna, ona je taj prijedlog zakona utvrdila na pauzi Skupštine.

Međutim imajući u vidu negativna ranija iskustava u donošenju Zakona o izvršenju proračuna za ovu godinu u prosincu prošle godine, Klub Bošnjaka je jednoglasno donio odluku da se o izmjenam i dopunama Zakona o izvršenju proračuna izjašnjava po principu vitalnog nacionalnog interesa, kazao je Špago.

Također je dodao kako se na sjednici Vlade HNŽ-a ponovno pokušalo dodati osam amandmana na dva člana zakona koji se, kako je rekao, ne odnose na  ta dva člana zakona nego na neke sasvim druge zakone.

Možda je i ovo i doprinos Skupštine HNŽ-a da predsjednik F BiH napokon uputi prijedlog sudaca za popunu Ustavnog suda F BiH kako bi se i ovakve stvari mogle riješiti jer Ustavni sud u kratkom roku može utvrditi jeli ovo vitalni nacionalni interes, poručio je Špago.

Hrvati napustili sjednicu Skupštine HNŽ-a, Bošnjaci potežu vitalni nacionalni interes zbog izvršenja proračuna

(Fena)

3 komentara

  • Nista cudno .Samo rade sto im Sarajevo kaze.Nikaka im ne mozes vjerovati?Cim se okrenes pravi ti smicalicu.Najradije bi te izgurao iz bih.Glume age i begove…

  • Bosnjaci su se pogubili u zelji da ovladaju BiH i Federacijom. Postali su remetilacki faktor svoh dogovora. Suzivot sa nima u ovim politickim okolnostima postaje skoro nemoguc. Jet njima apsolutno nije stalo do nikakvog dogovora i kompromisa sa hrvatima…Svoju zelju za potpunom dominacijom nad hrvatima u Federaciji pretvaraju u urusavanje drzave BiH. Jer bez hrvata, suzivota, kompromisa sa hrvatima nema niti BiH…Samo budale mogu prizeljkivati BiH bez hrvatskog konstitutivnog naroda…

  • Samo razlaz Federacije na dijeloveiz kojih je sastavljena je rjesenje. Mozemo se ovako natezati 50 godina pa opet rat. Pitanje je zasto Muslimani ne vide sta se dogodilo sa Srbima koji su u Jugoslaviji htjeli dominirati pa izgubili rat

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.