Uhićene prostitutke koje su pružale usluge po cijeni od 70 do 220 KM

Prilikom pretresa pet lokacija u Tuzli policija je iz stanova u kojima je organizirana prostitucija kao dokaze izuzela više mobilnih telefona s brojevima preko kojih je sve organizirano. Također, pronađene su i brojne privatne fotografije seksualnih radnji.

Prostitucijom se u ovoj skupini bavilo na desetine mladih, ali i starijih obiteljskih žena, među kojima su mnoge dobro situirane, zaposlene u državnim poduzećima.

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je Županijskom sudu u Tuzli dostavio je, kako je javljeno jučer, prijedlog za određivanje pritvora za dvije ženske osobe, tridesetdvogodišnju Belmu Hamzić i dvadesetjednogodišnju

Elviru Malagić, kao i tridesetsedmogodišnjeg Husu Jašarevića, svi iz Tuzle.

Prijedlog za određivanje pritvora je pokrenut zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizirana kriminalna skupina počinili kazneno djelo organizirani kriminal u doticaju sa produženim kaznenim djelom navođenje na prostituciju.

Postoji osnovana sumnja da je Hamzić organizirala skupinu koja je od početka 2012. do ožujka 2013. godine, radi ostvarivanja imovinske koristi, veći broj ženskih osoba poticala i navodila da pružaju seksualne usluge u stanovima i ugostiteljskim objektima muškarcima na području Tuzlanske županije.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage protiv spomenutih osoba, te protiv četrdesettrogodišnjeg Nedima Smajića i Zlate Marhošević (28), koji su osumnjičeni da su pripadali ovoj organiziranoj skupini.

Pripadnici MUP-a TŽ su 6. ožujka 2013. lišili slobode ovih pet osoba i izvršili kriminalističku obrada, a Smajić i Marhošević su pušteni da se brane sa slobode.

Istraga je u tijeku, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva TŽ-a, a u međuvremenu su procurili i neki detalji o tome što je do sada otkriveno.

Naime, prilikom pretresa pet lokacija u Tuzli policija je iz stanova u kojima je organizirana prostitucija kao dokaze izuzela više mobilnih telefona s brojevima preko kojih je sve organizirano.

Također, pronađene su i brojne privatne fotografije seksualnih radnji. Prostitucijom se u ovoj skupini bavilo na desetine mladih, ali i starijih porodičnih žena, među kojima su mnoge dobro situirane, zaposlene u državnim poduzećima.

Osumnjičene Belma Hamzić i Elvira Malagić, osim organizacije prostitucije, i same su pružale usluge muškarcima s područja TK – piše Dnevni avaz pozivajući se na policijske izvore.

Cijene usluga prostitucije kretale su se od 70 do 220 maraka. Skupina je, kako piše spomenuti list, pala upravo kada su nastali problemi kome i koliko novca pripada.

Organizatori su sebi uzimali mnogo više novca od djevojaka i žena koje su se bavile prostitucijom. Jedna od njih, nezadovoljna zaradom, slučaj je prijavila policiji, nakon čega su i uslijedila uhićenja.

Ova akcija povezana je s nedavnim uhićenjem Sadika Abdurahmanovića iz Banovića, koji je u iznajmljenom stanu u naselju Zlokovac također organizirao prostituciju, piše doznajemo.com.

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.