Uhićena sedmorica koja su ukrala cigareta u vrijednosti od 20.000 KM

Cigarete

Sedam osoba uhićeno je u policijskoj akciji “Sjenka“, a sumnja se da su organiziranoo izvršili dvadeset krađa i pričinili štetu od oko 20.000 KM, priopćeno je danas iz Centra javne sigurnosti Banja Luka.

Neslužbeno, slobode su lišeni Željko Grubor, Jovica Grujić, Aleksandar Vučić, Đorđe Brnić, Nemanja Umjenović, Vladimir Stanić i Srđan Macanović.

Izvršen je pretres na osam lokacija na području Grada Banja Luka (kuće, stanovi, pomoćni objekti, vozila) koje koriste osobe koje se sumnjiče da su u vremenskom razdoblju od 29. listopada 2014. godine do 20. travnja 2015. godine, na području Grada Banja Luka, organizirano izvršili devet kaznenih djela teška krađa, jedno kazneno djelo teška krađa u pokušaju i deset kaznenih djela prikrivanja.

Pronađeni su i izuzeti odjevni predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja kaznenih djela, SIM kartice, mobilni telefoni, računala, nelegalno oružje i municija različitog kalibra, a koji će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićeni se sumnjiče da su u prethodnom razdoblju obijali markete i kioske, odakle su otuđili razne vrste cigareta, koje su zatim prodavali, čime su pričinili materijalnu štetu u iznosu većem od 20.000 KM.

Policijski službenici vrše kriminalističku obradu uhićenih, a sve daljnje mjere i radnje prema njima poduzimat će se po instrukciji postupajućeg tužitelja Okružnog tužiteljstva Banja Luka.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage usmjerene na rasvjetljavanje i dokazivanje kaznenih djela protiv imovine.

(Fena)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.