Hrvatski poduzetnici iz BiH pokreću televiziju Naša TV

Izvor portala Dnevnik.ba je rekao kako je hrvatskim poduzetnicima koji uspostavljaju televiziju Naša TV cilj stvoriti pozitivno društveno ozračje, a za početak program će sadržajno biti koncentriran na Hercegovinu.

Osnivačka skupština televizije Naša TV u ponedjeljak je uspješno održana u Mostaru. Čak 55 hrvatskih poduzetnika iz BiH suvlasnici su ove komercijalne televizije koja bi prve minute programa na hrvatskom jeziku trebala početi emitirati na jesen.

Nakon jučerašnje skupštine sudionici nisu željeli davati izjave za medije, no Dnevnik.ba doznaje kako je skupština održana uspješno, osigurana su inicijalna sredstva za rad, a prvi sati programa očekuju se na jesen. Sada je pred osnivačima proces registriranja na sudu. Naša TV bi službeno trebala biti upisana u sudski registar kroz mjesec dana.

Izvor portala Dnevnik.ba je rekao kako je hrvatskim poduzetnicima koji uspostavljaju televiziju cilj stvoriti pozitivno društveno ozračje, a za početak program će sadržajno biti koncentriran na Hercegovinu.

”Riječ je o regionalnoj, hercegovačkoj, televiziji na hrvatskom jeziku kojoj je cilj promicanje pozitivnih ljudskih i društvenih vrijednosti. Imat ćemo raznolik program s jakim informativnim sadržajima. No, neće biti sadržaja poput gatanja, tarota i sličnih emisija koje se temelje na iskorištavanju neznanja ili očaja gledatelja,” rekao je sugovornik portala Dnevnik.ba

Krajnji cilj utemeljitelja televizije je emitirati vlastiti program 24 sata dnevno, no za početak će krenuti s tri ili četiri sata programa.

Još uvijek nisu poznata imena novinara koji će biti zaposleni na televiziji, kao ni urednika i menadžera.

Ipak, sugovornik portala Dnevnik.ba, inače jedan od osnivača, veli kako će na Našoj TV biti zaposleni najkvalitetniji novinari Hercegovine.

Sjedište televizije bit će u Mostaru, a program ove televizijske kuće će se putem operatera kabelske televizije moći pratiti u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, s novom programskom šemom, novim vizualnim identitetom i iz novih prostorija u Sarajevu na jesen bi trebala nastaviti emitirati program i kiseljačka televizija TV KISS, koju je prošle godine kupio kreševski poduzetnik Svjetlan Stanić.

(Dnevnik.ba | Foto: Ilustracija)

21 komentar

Komentiraj: