Uhićena kriminalna skupina koja je krijumčarila migrante iz Srbije u BiH

U Srbiji je uhićeno šest članova organizirane kriminalne skupine, koja je u srpnju i kolovozu prošle godine prokrijumčarila 42 migranta iz Srbije na teritorij Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske.

Kako je priopćilo srbijansko Tužiteljstvo za organizirani kriminal, uhićeni se sumnjiče da su od 17. srpnja do 28. kolovoza prošle godine prokrijumčarili 42 migranta iz Srbije na teritorij BiH, Hrvatske i Mađarske, radi daljnjeg tranzita do neke od zemalja Europske unije.

Pripadnici organizirane kriminalne skupine koju je predvodio osumnjičeni S. A. krijumčarili su državljane Pakistana, Afganistana, Irana i Sirije na način što su, uz pomoć svojih veza sa stranim državljanima iz Pakistana, pronalazili migrante zainteresirane za odlazak u zemlje Europske unije, a zatim organizirali ilegalno prebacivanje stranih državljana iz Srbije na teritorij BiH, Hrvatske i Mađarske, a potom i prihvat na teritoriju Hrvatske i Mađarske radi daljeg tranzita migranata do neke od zemalja Europske unije.

Imovinska korist koju su ostvarili članovi organizirane kriminalne skupine za izvršen tranzit migranata kretala se oko 700 eura po jednom migrantu, dok je organizator ostvarivao imovinsku korist u zasad neutvrđenom iznosu, navodi se u priopćenju.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih osoba pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica.

Svi uhićeni su uz kaznenu prijavu sprovedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti saslušani.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.