Uhićena inspektorica SIPA-e zbog lažnog prijavljivanja

Po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhitili su Dženanu Omerhodžić (1978.), zaposlenu u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, u činu višeg inspektora u Odsjeku za ratne zločine, jer je osumnjičena za kazneno djelo lažnog prijavljivanja.

U okviru istrage Tužiteljstva BiH, prikupljeni su dokazi da je osumnjičena lažno prijavila tužitelja Tužiteljstva BiH i svog kolegu inspektora u SIPA-i za uzimanje mita.

Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičena, poslala lažnu anonimnu prijavu, kojom je htjela nanijeti štetu svojim kolegama, kao i predmetu za ratne zločine na kojem rade.

Osumnjičena će tijekom dana biti predana postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na ispitivanje, nakon čega se treba donijeti odluka o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Ova akcija Tužiteljstva BiH i SIPA, pokazuje odlučnost institucija da se suprotstave bilo kakvim nezakonitostima i zloupotrebama u policijskim agencijama, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.