Uhićena braća Šimić zbog planiranja atentata na komesara Galića

Kako FTV saznaje, po nalogu Tužiteljstva BiH pripadnici Federalne uprave policije uhitili su Matu i Blagu Šimića iz Gruda.

Braću Šimić Tužiteljstvo BiH tereti za više krivičnih djela iz oblasti organiziranog kriminala, međunarodne trgovina drogom, nedozvoljeno držanje oružja, pokušaj ubojstva, napad na ovlaštene službene osobe, ali i kako saznaje FTV za planiranje ubojstva aktualnog policijskog komesara Minisarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zorana Galića.

Osim obiteljskih kuća pripadnici Federalne uprave policije pretražit će i auto otpad u vlasništvu Mate Šimića zbog sumnje da su u njemu sakriveni oružje i droga.

Inače, Federalna uprava policije neće napuštati ovaj prostor, a nadgledanje iz helikoptera trajat će do 21 sat.

[youtube id=”tvBeKqyteUU” width=”600″ height=”350″]

Tužiteljstvo BiH, najavljeno je, po čijem je nalogu provedena ova akcija, odlučno će se suprotstaviti bilo kakvim pokušajima ugrožavanja sigurnosti ovlaštenih službenih osoba, a naročito napadu na sigurnost policijskog službenika.

Uhićene osobe su od ranije poznate organima policije i pravosuđa, kao višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela.

Akciju uhićenja, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal, korupciju i terorizam Tužiteljstva BiH, izvršili su policijski službenici Federalne uprave policije.

Uhićene osobe, između ostalog, osumnjičene su da su od 2008. godine do danas, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, vršili neovlaštenu međunarodne kupoprodaju, prijenos i prijevoz opojne droge marihuana “skunk” iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Ove osobe bit će predate postupajućem tužitelju koji će ih ispitati, nakon čega će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora. (FTV)

Povodom jutrošnje zajedničke akcije policijskih službenika Federalne uprave policije i MUP-a Županije Zapadnohercegovačke policijski komesar Zoran Galić dao je slijedeću izjavu:

“Prije svega želim zahvaliti institucijama i osobama bez čije bezuvjetne predanosti vladavini prava ova akcija ne bi bila moguća. Zahvaljujem Tužiteljstvu BiH i postupajućem tužitelju, gosp. Dubravku Čampari, zahvaljujem Obavještajno – sigurnosnoj agenciji BiH i njenom generalnom direktoru, gosp. Almiru Džuvi, kao i Federalnoj upravi policije i direktoru policije gosp. Draganu Lukaču.

Također, zahvaljujem i svim policijskim službenicima iz Federalne uprave policije i Uprave policije MUP-a ŽZH koji su krajnje profesionalno odradili ne samo jutrošnje uhićenje, nego i brojne druge zadaće koje su ovom uhićenju prethodile”.

Policijski komesar Zoran Galić dodao je i slijedeće: “Teška kaznena djela, za koja se sumnjiče uhićenici, bilo bi nemoguće kroz dulje razdoblje vršiti bez zatvaranja očiju pojedinaca iz organa gonjenja, koji su počinitelje tih djela trebali goniti.

Vrijeme će pokazati jesu li pojedinci iz policijskih redova, te iz redova drugih agencija za provođenje zakona, možda i aktivno pomagali uhićenicima. Mogu najaviti da će Uprava policije MUP-a ŽZH nastaviti beskompromisno se boriti protiv svih vidova kriminala, a posebice protiv kriminala koje vrše pojedinci iz naših redova”, navodi Galić, a stoji u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

36 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.