Uhićen Ljubušak sa 5,5 kg trave u Doboju, a drugom oduzet passat

U sklopu akcije “Kamen”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo su po naredbi Suda BiH pronašli i privremeno oduzeli šest automobila za koje se sumnja da su ukradeni.
Riječ je o automobilima “audi A4” koji koristi M. N. iz Ljubuškog, “passat” koji koristi P. H. sa Ilidže , “škoda octavia” koju koristi L. S. iz Istočne Ilidže, “golf 4” oduzet od Đ. J. iz Bijeljine, “golf 5” koji koristi A. Z. iz Banovića, “passat” koji koristi F. Š. iz Ilijaša i “jeep grand cherokee” koji koristi B. S. iz Sarajeva.

Oduzeta vozila su predata u depozit MUP-a KS u naselje Butmir, općina Ilidža, i bit će predmet daljnjeg vještačenja. U toku je ispitivanje osoba koje koriste ove oduzete automobile radi utvrđivanja od koga su ih i kada kupili.

Ova zapljena je nastavak istrage koju Tužilaštvo BiH vodi protiv grupe Šemsudina Hodžića iz Sarajeva za koju se sumnja da se bavila krađom, krivotvorenjem isprava, preprodajom vozila, njihovim rastavljanjem u dijelove kao i prebacivanjem vozila preko Zvornika u Srbiju.

Neslužbeno se  saznaje da su vještačenjem zaplijenjenih uređaja i priznanjem osumnjičenog Gorana Paćeranina iz Beograda pronađeni brojevi šasija naknadno ukucanih u vozila. Time su otkrivani originalni brojevi šasija ukradenih vozila i pronađeni stvarni vlasnici vozila, a isto tako i novi brojevi šasije i sadašnji vlasnici.
Istraga protiv Hodžića i ostalih je u završnog fazi i u toku je pisanje optužnica na kojoj će se naći 28 optuženih za krađu više od 200 automobila.

Akcija “Palić” u RS: Policija pronašla 5,5 kilograma marihuane

Službenici CJB Doboj, u suradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a RS, uhapsili su jučer 14 osoba kod kojih je pronađeno pet i po kilograma opojne droge marihuane, 3.600 šteka cigareta, te minsko eksplozivna sredstava.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Doboj Goran Đurković izjavio je da je tokom akcije, pod nazivom “Rabić”, uhapšeno sedam osoba iz Dervente, četiri osobe iz Gradačca, te po jedna osoba iz Ljubuškog, Brčkog i Domaljevca.

“Pronađeno je 5,5 kilograma opojne droge marihuane, vrijednosti oko 25 000 KM, 3.599 šteka cigareta ’marlboro’, vrijednosti više od 100.000 KM, dvije digitalne vage, devet tromblonskih mina, sedam ručnih bombi, 1.070 metaka i 0,5 kilograma plastičnog eksploziva“, kazao je on novinarima.

Dodao je da je da je u realizaciji ove akcije ostvarena suradnja sa ministarstvima unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Zapadno-hercegovačkog, Posavskog kantona i Policijom Brčko Distrikta, te MUP-om Republike Hrvatske.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj, a protiv 16 osoba, 14 uhapšenih i još dvije osobe, od kojih se jedna nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, a druga u bijegu, biti će podneseni izvještaji.

 

Fena | Onasa

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.