Uhićen Fikret Abdić

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhitili su u četvrtak načelnika općine Velika Kladuša  i osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića , potvrdila je Federalna uprava policije.

Abdićevom uhićenju prethodio je pretres zgrade Općine u sklopu akcije kodnog naziva Mreža.

Radi se o akciji usmjerenoj protiv više uposlenika Općine koji se dovode u vezu sa zloupotrebom položaja.

Kako je medijima iz Tužiteljstva USŽ ranije potvrđeno, riječ je o o sumnji u zloupotrebu položaja i povredu ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti.

Pretresom, koji se vrši po nalogu Tužiteljstva USŽ, obuhvaćeno je još nekoliko lokacija u Velikoj Kladuši, uključujući i prostorije Udruge Agrokomerc.

Fikret Abdić, poznat i kao Babo, rođen je 29. rujna 1939. godine u Donjoj Vidovskoj.

Bio je šef moćne jugoslavenske tvrtke Agrokomerc. U vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, od 1992. do 1993. bio je zajedno s Alijom Izetbegović član ratnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, a od 1993. predsjednik nepriznate tzv. Samostalne autonomne pokrajine Zapadna Bosna i prvi predsjednik Demokratske narodne zajednice.

U srpnju 2002. godine Sudsko vijeće Županijskog suda u Karlovcu osudilo ga je nepravomoćnom prvostupanjskom presudom na kaznu od 20 godina zatvora zbog ratnog zločina, što je najteža moguća zatvorska kazna u Republici Hrvatskoj. Godine 2005. hrvatski Vrhovni Sud promijenio je kaznu u 15 godina zatvora. Pušten je na slobodu nakon odslužene dvije trećine kazne.

FUP upao u Općinu Velika Kladuša, Fikret Abdić pod istragom

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Pa di će te uhićivati čovika od preko osamdeset godina?
    Davno je odslužio on svoje i ne triba ga više politički progonit.
    Nije ova zemlja(BiH) ERDOGANOVA TURSKA U KOJOJ JE VIŠE OD STO TISUĆA LJUDI ZATVORENO I PROCESUIRANO STOTINE TISUĆA (300), DRUGIH, PRIVEDENO, OSTALO BEZ POSLA.Tko je god bio uz Fettulaha Gullena , ostao je bez posla ili uhićen a takvih je u Turskoj mnoštvo.
    ZAŠTO se onda u Hrvatskoj ne uhićuju Manolić, Mesić i OSTALI KOMUNISTIČKI ZLOČINCI ?

  • Babo je Bog. Hapsite lopova i sina zločinca Alije – Bakira. Neka kaže odakle mu 30.000.000.000 dolara iomovine. Neka samo dokaže, ruku ću dati. Pseto jedno zločinačkog babe.99999999999990999999

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.