Uhićen čelni čovjek Islamske države, otkrio brojne detalje

Kurdske paravojne snage na sjeveru Sirije priopćile su u četvrtak da su uhitile ključnog čelnika Islamske države (IS) dok je pokušavao pobjeći preko granice u Tursku.

Plaćenik Semir Bogana, talijanski državljanin poznat i kao Abu Hureyre al-Muhajir ili Abu Abdullah al-Muhajir, odgovoran za isporuke oružja, uhićen je 27. kolovoza prilikom pokušaja bijega u Tursku, u specijalnoj operaciji naših antiterorističkih postrojbi (YAT), priopćila je milicija YPG sirijskih Kurda.

Uhićeni plaćenik otkrio je brojne pojedinosti o terorističkoj organizaciji Islamskoj državi i njezinim stranim vezama, dodaje se u priopćenju, ne navodeći pojedinosti.

Otkad je osnovana 2014. u Iraku i Siriji, Islamska država privukla je u svoje redove brojne inozemne borce u objema zemljama.

Irak je u prosincu proglasio pobjedu nad snagama IS-a.

Unatoč vojnom napretku u suzbijanju te terorističke organizacije, ona još uvijek, prema izvješću UN-a objavljenom u kolovozu, u Siriji i Iraku broji između 20 i 30 tisuća boraca.

Prema tome izvješću, nakon vojnih poraza redove IS-a napustio je manji od očekivanog broja stranih boraca. Mnogi su se stopili s lokalnom zajednicom, a dosta njih skriva se u susjednim zemljama.

(Hina)


1 komentar

  • E sad ga se nikako ne smije prebijati, nego iskoristiti ga za sve moguce medicinske pokuse ili rastvoriti i podjeliti organe za transplatacije. Od ostataka nahraniti svinje!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.