UEFA predložila savezima da trenutne prvoplasirane momčadi budu proglašene prvacima lige

UEFA će u utorak održati sastanak s predstavnicima 55 europskih saveza kako bi dogovorila reorganizaciju ostatka sezone.

Tri su glavne stvari koje UEFA mora odlučiti – kad će se igrati Europsko prvenstvo planirano za ljeto ove godine, kako će se birati prvaci u ligama ako se prvenstva ne nastave te što će biti s europskim natjecanjima.

Madridski As je objavio da će UEFA na čelu s predsjednikom Čeferinom poslati prijedlog savezima o tome kako birati prvake. Navodno je plan UEFA-e da prvacima budu proglašeni oni koji su u trenutku prekida prvenstva bili prvoplasirane momčadi na ljestvici. U Hrvatskoj bi to bio Dinamo, u Španjolskoj Barcelona, u Italiji Juventus, a u Engleskoj Liverpool, piše Index.hr.

Ovakvom odlukom najviše bi u najjačim ligama bili pogođeni rimski Lazio i madridski Real, drugoplasirane momčadi u Italiji i Španjolskoj koje su se do kraja prvenstva trebale s Juventusom i Barcelonom boriti za naslov.

UEFA će prema trenutnom stanju na ljestvicama odabrati i klubove koji će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i Europa ligu (to znači da bi Hrvatsku u kvalifikacijama Lige prvaka predstavljali Dinamo i Rijeka), a savezima će dati preporuku da ne bude ispadanja iz liga.

Odluka o prvaku i ispadanju iz liga je na kraju na nacionalnim savezima, ali je jasno kako bi nekolicina saveza prihvatila ovu UEFA-inu ideju.

Međutim, u UEFA-i se nadaju da pandemija koronavirusa neće trajati mjesecima u Europi te da će se prvenstva moći nastaviti. UEFA planira izaći u susret savezima i zbog nacionalnih prvenstava odgoditi Europsko prvenstvo za pola godine ili godinu dana.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.