UEFA potvrdila kaznu Hrvatskoj u slučaju ‘kukastog križa’ – Jabuka.tv

UEFA potvrdila kaznu Hrvatskoj u slučaju ‘kukastog križa’

Komisija za žalbe Europskog nogometnog saveza (UEFA) odbila je žalbu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kaznu po kojoj je Hrvatskoj oduzet jedan bod u kvalifikacijama za EURO, te će sljedeće dvije domaće utakmice morati odigrati bez gledatelja zbog kukastog križa iscrtanog na travnjaku poljudskog stadiona prije utakmice protiv Italije u lipnju.

Osim što je Hrvatskoj oduzet bod, te će morati još dvije utakmice igrati bez gledatelja, HNS je kažnjen i sa 100.000 eura. Tu je kaznu odmjerila Etička komisija UEFA-e još u srpnju, a HNS je na tu odluku imao pravo žalbe, dok na ovu odluku te mogućnosti više nema.

Hrvatska je kažnjena jer je prema mišljenju tijela UEFA-e prekršila članka 14. Disciplinskog pravilnika koji se odnosi na rasističko ponašanje.

Hrvatski nogometni savez je od 2006. godine do danas u kasu UEFA-e na račun nereda huligana, baklji i loše organizacije uplatio 700.000 eura kazni.

Dva kola prije kraja kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj Hrvatska u skupini H zauzima treće mjesto sa 14 bodova, četiri manje od vodeće Italije i dva manje od druge Norveške.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska još 10. listopada igra protiv Bugarske u Zagrebu, te tri dana kasnije gostuje na Malti.

Izravni plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, a Hrvatska će u slučaju osvajanja svih šest bodova biti druga ukoliko Norveška ne svlada Italiju u Rimu 13. sljedećeg mjeseca.

Postoji mogućnost da Hrvatska s dvije pobjede bude i najbolja trećeplasirana reprezentacija, te se također plasira na EURO, ali ukoliko ne bude najbolja treća onda će igrati u dodatnim kvalifikacijama u studenom.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.