UEFA kaznila Dinamo zbog nereda navijača u Manchesteru

UEFA je kaznila Dinamo jednogodišnjom uvjetnom kaznom zabrane prodaje ulaznica svojim navijačima za jednu gostujuću utakmicu.

To znači da će UEFA kazniti Dinamo jednom gostujućom europskom utakmicom bez gledatelja ako se ponove neredi njihovih gledatelja u roku od godine dana, piše Index.hr.

Razlog su neredi koje su radili pojedini navijači hrvatskog prvaka na gostovanju kod Manchester Cityja na Etihadu u sklopu 2. kola Lige prvaka kad su bacali sjedalice i uništavali imovinu engleskog prvaka. Nakon prvog pogotka Cityja, gola Raheema Sterlinga, navijači Dinama počupali su i pobacali oko 150 stolica s tribina Etihada.

Dinamo će Europskoj nogometnoj organizaciji morati platiti 20 tisuća eura, a dobio je i rok od 30 dana da kontaktira Manchester City i nadoknadi popravak štete na stadionu.

Kažnjeni su i Englezi, koji će UEFA-i platiti 15.750 eura jer su njihovi navijači ubacivali različite predmete u teren.

Podsjetimo, Dinamo svoj europski put nastavlja gostovanjem kod Šahtara u Harkivu u utorak od 18:55.

Disciplinska komisija je kaznila još osam klubova

Ajax je kažnjen sa 68.000 eura, te zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduće gostovanje, te još jednu utakmicu uvjetno. Nizozemci su kažnjeni jer su njihovi navijači u utakmici Lige prvaka na gostovanju kod Valencije izazvali nerede, te bacali predmete na teren.

Praška Slavija je kažnjena sa 26.000 eura zbog blokiranja prolaza na stepenicama za vrijeme utakmice protiv Borussije Dorrtmund, dok su Nijemci dobili kaznu od 29.875 eura zbog bakljade i divljanja navijača.

Kaznu je dobio i škotski Celtic koji će morati platiti 12.000 eura zbog bakljade za vrijeme utakmice protiv Cluja.

Novčane kazne dobili su i Liverpool i RB Salzburg zbog ponašanja navijača za vrijeme njihova ogleda na Anfieldu.

Europski prvak mora platiti 10.000 eura zbog ulaska navijača na teren, a Salzburg 3.250 eura zbog bacanja predmeta na teren.

Portugalska Vitoria Guimaraes je kažnjena sa 50.000 eura zbog bakljade i bacanja predmeta u teren za vrijeme utakmice protiv Eintracht Frankfurta. Kažnjen je i njemački sastav i to sa zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduća dva gostovanja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.