UEFA dopustila povratak gledatelja na stadione

Europski nogometni savez (UEFA) u četvrtak je odlučio kako će na reprezentativnim i utakmicama u eurokupovima biti dopušten dolazak gledatelja do 30 posto kapaciteta stadiona tamo gdje to lokalne vlasti odobre.

Iz UEFA-e su ovakvu odluku donijeli nakon uspješnog “pilot-dvoboja” u europskom Superkupu 24. rujna u Budimpešti kada je Bayern svladao Sevillu.

Neće biti dopušten dolazak gostujućih navijača, a za one gledatelje koji dođu na stadion obavezno će biti socijalno distanciranje te nošenje maski ukoliko to nalažu lokalna pravila.

Ovakva je odluka razuman korak jer postavlja zdravlje navijača na prvo mjesto i poštuje zakone u svakoj zemlji. Također njome se postiže veća fleksibilnost vezana za dolazak navijača no što je bilo dosada, kazao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin napomenuvši kako je 27 europskih zemalja dopustilo dolazak gledatelja na stadione u određenoj mjeri.

Dosada su se sve utakmice u eurokupovima, kao i u reprezentativnim natjecanjima otkako su se ona nastavila ovoga ljeta igrala bez gledatelja.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.