Udruga poslodavaca FBiH: Nastavljamo inzistirati na uvozu stranih radnika

Udruženje poslodavaca FBiH nastavit će inzistirati na ‘uvozu’ stranih radnika, istaknuto je na Izvještajnoj skupštini tog udruženja u utorak u Sarajevu.

Predsjednik UPFBiH Adnan Smailbegović rekao je da povećanje minimalne plaće ne smatra mogućim u ovoj godini jer Udruženje smatra da prethodno treba smanjiti doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Nada se da će u narednom razdoblju biti obnovljen i rad Ekonomsko-socijalnog vijeća kako bi mogli institucionalno djelovati.

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević naveo je da očekuje da će novim zakonom o unutarnjoj trgovini biti reguliran rad nedjeljom u trgovini na razini cijele Federacije.

Uvodi se neradna nedjelja u FBiH?

Pojasnio je da je neradna nedjelja u županijama u kojim je uvedena pokazala da nije došlo do pada prometa u trgovini, te da je došlo do bolje kvalitete usluga i smanjenja troškova za trgovce.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnih ustanova u FBiH Samir Kurtović naglasio je da sindikati imaju dobru suradnju s Udruženjem s kojim imaju potpisanih osam kolektivnih ugovora i da se nada da će ta suradnja biti nastavljena.

Evo koliko je stranih radnika u BiH te iz kojih zemalja najviše dolaze

(Fena | Foto: Pixsell)

12 komentara

  • strance samo preusmjerit u politiku i glasta za njih.prvi koji se pojavi ima moj glas dozivotno.kad moze bit konkurencija radniku zasto nebi i politicarima.

 • Neka sto vise stranih radnika, muslimana pogotovo po ŽZH tako da budu novi susjedi, odnosno komsije nasim uhljebima i udbasima sto su ostali

 • Ne treba dati toj stoki da ista uvozi , digni placu i naci ces radnika , ako ne mozes zatvori:) nece drzava propast bez tebe

 • Nema potrebe uvesti ni jednog radnika dok na burzi rada ne bude stanje nula. Diži plaće odnosno daj dostojne plaće za svaki posao a ako poslodavac kaže da će zatvoriti jer ne želi plaćati veće plaće jer kao “ekonomski održivo” dati dostojne plaće oduzeti mu firmu i dat da nastavi raditi i detaljno ispitat kako je zaradio prvi milion…

 • Smanjili bi mirovinsko i zdravstveno osiguranje, automatski se smanjuje iznosi za mirovine koje su i onako kriminalno male, a zdravstveno zna se kakvo je… Jesu li slučajno predložili da se par mjeseci radi džabe, jbg nema se za novog AMG mercedesa.. Hebem li vam dojilju, rekli dabogda, urušili se u gramzivosti.

 • Problem.je u tome da je se proširio kapacitet posla pa tako se stvaraju i nova radna mjesta za što naša sredina nema dovoljno ljudi za rad,i svi koji su otišli u zapadne zemlje nebi popuniti potražnju

 • Stoka nezasitna samo meni daj daj daj daj i još daj meni pičk.vam mat.
  Krepat će te koda nikad niste ni živjeli ùši gladne.
  Nedaj bože da vam radnik može živjeti od svoje plaće
  Treba samo na koljenima vas moliti za koru kruha tu je problem, to vas žulja jer kako bi inače vi mogli drugačije biti važni egoistična stoka ušljiva.
  Bahatosti nema kraja..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.