Udruga SLUH pokrenula veliku humanitarnu akciju

“Udruga gluhih i nagluhih osoba “Sluh” u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Mostar, u suradnji s “HT Eronet”,  u mjesecu travnju pokrenula je veliku humanitarnu akciju za integraciju u “čujuću” sredinu, koja će trajati do 28. lipnja ove godine.

Svi koji žele sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji, to mogu uraditi jednostavnim pozivom na telefonski broj 092 890 840 (korisnici HT Eroneta) te će na taj način donirati 2 konvertibilne marke za Udrugu “Sluh”, čiji je cilj prikupljanje sredstava potrebnih za nabavu slušnih aparata i ostalih surdotehničkih pomagala za gluhe i nagluhe osobe.

Ovo je jedna u nizu akcija koju je pokrenula Udruga “Sluh”, na čelu predsjednikom Nebojšom Vravom, koji se godinama na sve načine bori gluhim i nagluhim osobama omogućiti razumijevanje i pristojan život s osobama iz njihove društvene zajednice, a jedan od načina upravo je nabava spomenutih aparata koje bi trebale imati sve gluhe i nagluhe osobe, ne samo u Mostaru ili hercegovačkoj regiji, nego i u cijelom svijetu.

Stoga je nužno omogućiti gluhim i nagluhim osobama što raniju i kvalitetniju stručnu pomoć kako bi im se pomoglo pri integraciji u “čujuću” sredinu. Zahvaljujući ovoj akciji i potpori humanista, gluhe i nagluhe osobe će dobiti potrebna pomagala koja su im svakodnevna potreba. Radi se o budilicama za gluhe, indikatorima kućnog zvona, signalizatorima plača djeteta za gluhe roditelje i drugim aparatima koji će ovoj populaciji uvelike omogućiti nesmetano funkcioniranje u svakodnevnom životu.

– Gluhoća duha je jedina prava neizlječiva gluhoća, kazao je Victor Hugo 1845.”

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.