Učenici u HNŽ-u će imati online nastavu, neće biti nadoknade – Jabuka.tv

Učenici u HNŽ-u će imati online nastavu, neće biti nadoknade

U razdoblju dok je nastava u školama obustavljena zbog koronavirusa, učenici u Hercegovačko-neretvanske županije imat će nastavu na daljinu što znači da neće biti nadoknade sati, potvrdio je resorni ministar Rašid Hadžović.

S obzirom na to da se nastava neće nadoknađivati, dali smo Instrukcije svim školama kako se trebaju ponašati, a ključna stvar je u tome da ljudi trebaju dolaziti na posao i na dnevnoj bazi komunicirati s učenicima, prema mogućnostima koje imaju, kaže ministar Hadžović za Klix.ba.

Ističe da je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ dalo instrukciju o postupanju odgojno-obrazovnim ustanovama na osnovu Zakona o županijskim ministarstvima i drugim tijelima županijske uprave Zakona o organizaciji uprave u HNŽ i Naredbe Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ.

Tako su odgojno-obrazovne ustanove dužne, u skladu sa svojim mogućnostima, organizirati nastavni proces putem interneta: web stranice škola, e-maila i društvenih mreža te kontinuirano obavještavati učenike i roditelje o načinu rada.

U cilju adekvatnog djelovanja i daljnjeg provođenja nastavnog procesa, nastavnici će učenicima na dnevnoj bazi davati adekvatne upute, materijale i domaće zadatke, koji su u skladu s nastavnim planom i programom i rasporedom sati. Nastavnik komunicira s učenicima te vodi pedagošku dokumentaciju tijekom razdoblja obustave nastave, pojasnio je ministar Hadžović.

Ovakav način nastavnog procesa, kako ističe, tretirat će se kao redovita nastava i neće biti nadoknade sati. U tom razdoblju odgojno-obrazovne ustanove su, kako navodi, dužne osigurati odgovarajuću razinu higijene svih prostorija u skladu s preporukama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ.

Ako u odgojno-obrazovnoj ustanovi rade kronični bolesnici, trudnice i pripadnici ostalih kategoriziranja rizičnih grupa, preporučeno je da im se omogući rad od kuće.

Radnici odgojno-obrazovnih ustanova obvezni su izvršavati zadatke prema uputama rukovodnog osoblja, a u skladu s daljnjim preporukama nadležnih tijela, poručio je ministar Hadžović uz napomenu kako ova Instrukcija stupa na snagu odmah.

Širokobriješki gimnazijalci bez proljetnog odmora i nastave na daljinu

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.