Učenici Prve OŠ Široki Brijeg “rasturili” konkurenciju i zasjeli na kvizaški tron

Čitateljski klub Prve osnovne škole Široki Brijeg, kojeg čine najkreativniji učenici najveće širokobriješke škole, zabilježio je još jedan vrijedan rezultat u ionako uspješnoj školskoj godini.

Naime, u Kvizu za poticanje čitanja, kojeg svake godine tradicionalno organizira hrvatska OŠ Ivan Leko Proložac, i to povodom rođendana spisatelja Hansa Christiana Andersena, učenički predstavnici škole u Klancu izvojevali su pobjedu u konkurenciji tridesetak škola iz RH i BiH.

U ovom hvalevrijednom online-natjecanju sudjelovali su učenici petih i šestih razreda, a ovogodišnja tema Kviza bila je poznavanje dječjeg romana Hrvoja Hitreca Eko Eko.

Foto: Privatna arhiva

Nekako s proljeća svi sudionici nastavnog procesa, i učenici i nastavnici, podvlače crtu pred kraj još jedne školske godine te pokušavaju vrednovati učinjeno. Mi iz Čitateljskog kluba Prve osnovne i više smo nego zadovoljni, budući da je iza nas iznimno plodna godina s puno uspješnih projekata, poput obilježavanja Dana svjesnosti o važnosti knjižnice, trećeg izdanja Naškog kviza Rič po rič ili, pak, humanitarne slikovnice Dobro došli u Carstvo štiva… Osobito se ponosimo tijesnom, inkluzivnom suradnjom s našim Odjelom s teškoćama u razvoju, s kojim smo skupa dočekali svetog Nikolu i obilježili Svjetski dan osoba s Down-sindromom.

Foto: Privatna arhiva

Međutim, lijepo je znati da dobar glas o našim učenicima dopire sve do Europske unije, gdje se već treću godinu zaredom plasiramo “u gornji dom” škola-sudionica Kviza za poticanje čitanja. Ove godine dospjeli smo na sami vrh, a naša učenička “tri mušketira” – Stipe Hrkać, Niko Sesar i Branimir Zovko osvjetlali su obraz svoje škole, grada i i zajednici iz koje potječu. Nakon svega, zahvalni su organizatorima Kviza, sudionicima iz ostalih škola te svima koji su im pomogli na putu do kvizaškog trona, poručio je njihov mentor u ovom nadmetanju, književnik i školski knjižničar Prve OŠ Široki Brijeg Miro Naletilić.

Ovih dana će na adresu škole stići i simbolične nagrade za pobjednike, koji dodaju da im je vrjednije od svega saznanje da se trudom i radom može postići rezultat kojem se ni u snu nisu nadali.

Prva OŠ Široki Brijeg predstavljanjem slikovnice obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.