Prva OŠ Široki Brijeg predstavljanjem slikovnice obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom

Personalizirana slikovnica ”Dobrodošli u carstvo štiva” posvećena učenicima s teškoćama u razvoju svečano je predstavljena u četvrtak ujutro u inkluzivnoj knjižnici Prve osnovne škole Široki Brijeg čime je ova škola ujedno obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Riječ je o slikovnici koja može poslužiti kao univerzalni vodič za sve izvannastavne aktivnosti bilo kojeg odjela učenika s teškoćama u razvoju u bilo kojem dijelu svijetu. Kao takva može biti savršen lajtmotiv za brojna događanja, može biti i nit vodila da se svi mi uključimo u inkluziju, da svi izađemo iz svoje zone komfora i olakšamo na taj način školovanje djece koja su savjest našeg društva i njihovim roditeljima, izjavio je za portal Jabuka.tv autor slikovnice, nastavnik i školski knjižničar, Miro Naletilić.

Miro Naletilić

Suautorstvo potpisuju članovi Čitateljskog kluba Prve osnovne škole Široki Brijeg čiji je i zbor izveo i nekoliko glazbenih točaka.

Program je s Mirom Naletilićem vodila Martina Kvesić, djevojka s Down sindromom koja je pohađala odjel s teškoćama u razvoju širokobriješke Prve osnovne škole, a sada volontira u Kutku sreće.

Naslovnica slikovnice

Inkluzivna knjižnica, u sklopu koje djeluje Kulturno-informativni centar Carstvo štiva, bila je tijesna za brojne učenike, roditelje, nastavnike i goste koji su uveličali ovu svečanost.

Kako su djeca zahvaljujući Miri Naletiliću zavoljela školsku knjižnicu

(www.jabuka.tv)