UAE se ispričali BiH zbog nesporazuma o slijetanju zrakoplova s medicinskom pomoći

Nakon što je veleposlanik BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić razgovarao s institucijama u toj državi došao je do informacija da je u današnjem zrakoplovu UAE možda bila i pomoć za BiH.

Iz Dubaija stiže isprika zbog nesporazuma o slijetanju zrakoplova, ali i dalje je nejasno za koga je sve došla pomoć. Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić je razgovarao s nadležnim crnogorskim institucijama o humanitarnoj pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je danas stigla na sarajevski aerodrom.

Svu koordinaciju u vezi sa zaprimanjem donacija u Crnoj Gori obavlja Nacionalno koordinacijsko tijelo. Savjetnik predsjednika ovog tijela Vatroslav Belan je Jukiću rekao da bi međunarodna pomoć koja se nalazila u Boeingu 747 mogla biti i za BiH, te za Bjelorusiju.

Prema informacijama kojima on (Vatroslav Belan) raspolaže, tim zrakoplovom bi trebala stići i pomoć za BiH i Bjelorusiju. Naravno, ne može ništa stopostotno tvrditi, ali kako je rekao, prema logici stvari na tom zrakoplovu bi trebala biti i pomoć za BiH i Bjelorusiju, prenio je bh. veleposlanik u Crnoj Gori Branimir Jukić ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković, prenosi Klix.ba.

Međutim, nitko sa sigurnošću ne zna je li pristigla pomoć poslana samo za Crnu Goru, niti ima li u zrakoplovu još opreme koja nije odvezena kamionima crnogorske kompanije Montefarm.

U međuvremenu, iz Ambasade UAE u Podgorici Ministarstvu vanjskih poslova je stigla isprika u ime supruge šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE zbog nesporazuma s međunarodnom pomoći koju je ona poslala.

Oni se ispričavaju zbog nejasnoća u obavještenju za Ministarstvo vanjskih poslova koje su dovele do toga da izgleda kao da je avion koji je sletio u sarajevsku zračnu luku donio pomoć za BiH, odnosno zbog toga što nije precizirano da će teret biti dalje prevezen za Crnu Goru.

Belan je s Ujedinjenim Arapskim Emiratima dogovorio da pomoć koja im je namijenjena stigne na Međunarodni aerodrom Sarajevo s obzirom na to da je zrakoplov preveliki za slijetanje na Aerodrom Podgorica.

Upravo zbog veličine aviona Belan vjeruje da se u njemu nalazila i pomoć za nas i Bjelorusiju, objašnjava da je pomoć koju su dobili mogla stići i znatno manjim avionom koji bi imao mogućnost da sleti na aerodrom u Podgorici.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.