U ŽZH započela izrada planskih dokumenata zaštite od požara – Jabuka.tv

U ŽZH započela izrada planskih dokumenata zaštite od požara

Sastankom članova radne skupine održanim 20. listopada, u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je započela s izradom planskih dokumenata, procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara.

Na samom početku sastanka u ime Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke nazočne članove radne skupine pozdravila je Anamaria Begić i upoznala ih s Programom rada za izradu procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke kojega je na prijedlog Uprave civilne zaštite donijela Vlada Županije Zapadnohercegovačke.

Uprava civilne zaštite je u 2017. godini izradila procjenu ugroženosti i plan zaštite od požara, a Vlada odnosno Skupština ŽZH su ih usvojili. Ali, s obzirom na brojne izmjene koje su se u međuvremenu dogodile odlučili smo da ne idemo na ažuriranje nego na izradu navedenih planskih dokumenata, što ćemo se nadam se uz pomoć vas članova radne skupine i naravno u suradnji s općinama i gradovima i tvrtkom “Tehnozaštita” izrađivačem ovih dokumenata i učiniti, rekla je između ostalog Anamaria Begić.

Marin Udovičić direktor tvrtke “Tehnozaštita” d. o. o. iz Mostara izrađivača procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke upoznao je članove radne skupine o dinamici izrade, kao i podacima koje je potrebno dostaviti za izradu navedenih planskih dokumenata.

Članovi radne skupine za izradu procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke, koje je imenovao ravnatelj Uprave civilne zaštite su: dr. sc. Drago Martinović, Zoran Polunić, Mladen Bošnjak, Srećko Vukojević, Mile Ivanković i Anamaria Begić iz Uprave civilne zaštite, Petar Penava – Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, Lenka Šimić – Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, Mario Škegro – Ministarstvo financija, Mate Lončar – Ministarstvo gospodarstva, Ivan Soldo – Zavod za poljoprivredu, Jadranka Karačić – Ministarstvo unutarnjih poslova i Županijski stožer civilne zaštite, Miro Marić – Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Ante Begić – Šumsko-gospodarsko društvo Županije Zapadnohercegovačke d. o. o., Ivo Ćavar – Zavod za javno zdravstvo, Mario Bajto – Grad Ljubuški, Željko Vukoja – Grad Široki Brijeg, Ante Galić – Općina Grude, Ivan Milićević – Općina Posušje i Marijan Artuković – stručnjak iz područja zaštite od požara.

Općina Posušje i gradovi Ljubuški i Široki Brijeg također su započeli s aktivnostima na izradi procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara, dok su u Općini Grude u tijeku pripreme za početak izrade navedenih planskih dokumenata, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.