U Zagrebu rekordna zapljena duhana, počinitelji nepoznati

Hrvatska policija u suradnji s Carinom upala je u skladište na zagrebačkom području u kojem je pronađeno više od 10 tona sitno rezanog duhana pripremljenog za daljnju preprodaju, što je najveća zapljena duhana na području zagrebačke Policijske uprave.

Kako u skladištu za koje su sumnjali da je u njemu uskladišten krijumčareni duhan nije bilo nikoga, policija je nasilno ušla unutra i otkrila tri međusobno povezane prostorije.

U njima su bili jedan stroj za sitno rezanje duhana, dva prijenosna ovlaživača prostora, više dozatora punjenja, stroj za plastificiranje te 23 palete omotane celofanom s po 80 kutija u kojima se u svakoj nalazi po 110 paketa rezanog duhana mase 50 grama.

Iz navedenog proizlazi da u svakoj kutiji ima 5,5 kilograma sitno rezanog duhana, a na svakoj paleti 440 kilograma sitno rezanog duhana, odnosno ukupno 10.120 kilograma sitno rezanog duhana pripremljenog za transport i prodaju, izvijestila je zagrebačka policija, ističući da je riječ o dosad najvećoj zapljeni duhana na području PU zagrebačke.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s carinskim službenicima Carinske uprave s ciljem utvrđivanja počinitelja kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje, kažu u policiji, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.