Ćosić se “vraća u igru”

Sredinom rujna Drago Ćosić (60) dobio je otkaz na HRT-u, a krajem listopada istekao mu je otkazni rok. Šuškalo se da će se sportski komentator prijaviti na burzu te da mu poslovne ponude pljušte sa svih strana.

Kako se i nagađalo, Ćosić nije dugo “besposličario” u svom zagrebačkom domu. Početkom mjeseca osnovao je tvrtku Vaš mediator j.d.o.o. u kojoj je naveden kao jedini direktor.

Za tvrtku je naveo da je za medijske usluge, a predmeti poslovanja su, između ostalog, vođenje i organiziranje sportskih natjecanja, audiovizualne djelatnosti, sportska poduka i rekreacija te ostalo.

Drago Ćosić pod istragom FIFA-e, prijeti mu otkaz s HRT-a

S državne televizije optužili su ga početkom rujna da je preprodavao ulaznice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, poglavito su im sporne bile ulaznice za finale protiv Francuske. Ćosić se branio kako ih nije prodavao te da je upravo on i javio tadašnjim poslodavcima kako je nastao problem s kartama jer netko prodaje, i to za 18 tisuća eura, one koje pripadaju HRT-u.

Gotovo dva mjeseca trajala je istraga nakon koje mu je uručen otkaz bez prava na otpremninu. Iz izvora bliskih HRT-u čulo se kako će ih njihov bivši komentator tužiti, a to je, uostalom, najavio i njegov odvjetnik Mate Matić.

Mislim da je katastrofalno to što se dogodilo kolegi Ćosiću. Pitam se tko ga toliko mrzi da mu je uništio život lažima, tko mu je objesio metu na leđima? Stvari koje mu se pripisuju su nemoguće. Nemoguće je preprodati kartu za finale Svjetskog prvenstva u nogometu, pogotovo ne za nekoliko tisuća eura što se sada govori. Karte o kojima je riječ nikada se nisu ni prodavale, one se podijele određenim ljudima i udrugama kod svakoga velikog projekta, rekao je nedavno umirovljeni sportski novinar i urednik Mićo Dušanović (67) za Reflektor Slobodne Dalmacije, prenose 24sata.hr.

Drago Ćosić odlazi s HRT-a

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.