U Zagrebu održana 'Širokobriješka večer'

U restoranu ‘Gastro Globus’ na Zagrebačkom Velesajmu održano je još jedno tradicionalno okupljanje Širokobriježana i prijatelja Širokog Brijega, njihovih obitelji, te javnih osoba iz političkog, sportskog, kulturnog, gospodarskog i vjerskog života Zagreba pod nazivom ‘Širokobriješka večer’. Zahvaljujući organizatorima Zavičajnoj zajednici Široki Brijeg, kao i brojnim gospodarstvenicima koji su pomogli organizaciju tradicionalne ‘Širokobriješke večeri’, i ovogodišnje okupljanje će ostati u trajnom sjećanju svima od preko 500 nazočnih Širokobriježana i njihovih gostiju.

Općinsko izaslanstvo na čelu sa Općinskim načelnikom Mirom Kraljevićem i predsjednikom Općinskog vijeća bili su nazočni na ovom tradicionalnom okupljanju Širokobriježana. Načelnik Kraljević je izrazio zadovoljstvo nazočnošću na ovom tradicionalnom okupljanju Širokobriježana, te se osvrnuo na nedavno održan popis stanovništva u BiH izrazivši zadovoljstvo što je broj stanovnika Širokog Brijega u odnosu na popis od prije 20-ak godina uvećan za 3.000 stanovnika. General Mladen Markač koji je također bio nazočan na ‘Širokobriješkoj večeri’ zahvalivši se na pozivu organizatorima istaknuo je veliki doprinos Širokobriježana u proteklom Domovinskom ratu, koji su među prvima stali u obranu Hrvatske kao pripadnici ATJ ‘Lučko’.

Blagoslov na nazočne sazvao je fra Jozo Zovko, te apelirao ‘nemojte zaboraviti tko smo što smo i odakle smo jer nas Širokobriježane uvijek je krasilo domoljublje i ponos što smo iz Širokog Brijega i neka tako ostane’.

‘Kada budete izišli na referendum sjetite se mame i tate’, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.Nazočne su prigodnim riječima pozdravili i predsjednik Zavičajne zajednice ‘Široki Brijeg’ Kraljević, predsjednik Humanitarne udruge ‘Fra Mladen Hrkać’ Zlatan Mijo Jelić i župnik župe Široki Brijeg fra Stipe Biško. Među brojnim gostima na Širokobriješkojvečeri nazočili su i Đurđa Šušak, Miroslav Tuđman, Milan Kovač , general Stanko Sopta – Baja, Ante Kutle, gospodarstvenik Ladislav Bevanda. U zabavnom dijelu programa nastupili su Zbor i orkestar Glazbene škole Široki Brijeg i širokobriješki bend ‘Široki’. Program je vodila Nives Skoko. I ove godine je uz pomoć brojnih sponzora organizirana je bogata tombola, a druženje Širokobriježana i njihovih gostiju trajalo je do ranih jutarnjih sati.

sirokobrijeska_vecer_1_n

sirokobrijeska_vecer_2

sirokobrijeska_vecer_3

sirokobrijeska_vecer_4

sirokobrijeska_vecer_5

Nema komentara

  • OVO JE STVARNO LIJEPO I PODRŽAVAM ALI BIH MOLIO DA SE PROMJENI KADAR KOJI IDE NA SLAVU VIDIMO DA SU TO STALNO ISTE FACE MOŽEMO LI MI OSTALI STANOVNICI ŠIROKOG BRIJEGA DA TAMO ODEMO ISTO TAKO DA NAM BUDE DRAGO KAO I NJIMA DA SE OKUPILO A SVE O TUĐEM TROŠKU NIJE MOGUĆE DA VAS DESETAK VOLITE NAJVIŠE ŠIROKI BRIJEK KAKO SE TTA LJUBAV MJERI EVO I JA SIGURNO VOLIM KAO I VI ILI VIŠE A NIKAD ME NE ZAPADNE DA ODEM I FEŠTAM O TUĐEM TROŠKU A OVAMO U ŠIROKOM KAD TREBATE NEKI RAČUN PLATIT ONDA SU TO VELIKI PROLEMI ILI AKO NEKOJ SIROTINJI TREBA POMOĆ TO JE JEKO TEŠKO IZDVOJITI SLEDEĆE GODINE HOĆEMO REFERNDUM PA NEKA GRAĐANI ODLUĆE TKO ĆE IH PREDSTAVLJATI

  • Ti samo misliš da si živ svjedok, jer da si živ, znao bi da mu je Mladen bio zapovjednik nekoliko godina. Ako ti je nešto kriv, sad će on za Božić ovamo, pa mu se javi da ti potvrdi svoje poznanstvo s Mladenom!

  • tamo se vrti novac a sebe će predstaviti kao Humaenitarnog čovjeka mijo a mi znamo da jest koliko je samo UPROPASTIO NAŠIH MLADIH POTENCIJALA U NK PIROKI SVOJOM NEPISMENOŠĆU TE POHLEPNKOŠĆU Ovi tkz borci su PUNO POHLEPNIJI OD ONIH IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA VIDITE IM IMOVINSKU KARTICU DEVEDESETIH I SADA REKAO BIH ČOVJEK DA SU AJNŠTAJNI A U STVARI MAHOM NEPISMENI LJUDI NE VRIJEDI ŠTO SU KASNIJE KUPILI DIPČOME

  • BILO JE DOBRO I NEK SE TO OBILJEŽAVA ZAUVJEK. IMA PAMETNJAKOVIĆA STO STARIH A I MLADIH KOJI NEMAJU POJMA O NICEM A TAMO SE PRTLJAJU ITD. GRUPA ŠIROKI TAMAN POČNE ŽIVO I ONDA SJ SVE. MALO SAMO TREBA PORADITI NA TOME I BILO BI NAJNAJNAJNAJ!!!! SAMO NAPRIJED!!!!! JEDVA CEKAM KAD CE OPET

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.