Mija Martina Barbarić: Doživjela sam medijski linč

”Posljednjih dana doživjela sam medijski linč, a statusom na Facebooku samo izrazila vlastito stajalište”, rekla je jučer Mija Martina Barbarić upavši na sastanak Vijeća za tisak i Regulatorne agencija za komunikacije koji se održao u mostarskom hotelu Ero.

Glasnogovornica ministarstva turizma i okoliša FBiH je rekla kako njezin status nije govor mržnje, te kako je ona tim statusom izrazila i dala podršku onome što voli.

“Gdje piše u kojem zakonu da je pozdrav Za Dom spremni, govor mržnje”? zapitala se Barbarić, dodajući da se zapravo radi o “starom patriotskom pozdravu”.

Ona smatra da se protiv nje vodi organizirana kampanja, te da žrtva medijskog i javnog linča.

Na prigovore nekih od sudionika rasprave da je svoj status objavila kao javna osoba i zaposlenica Vlade Federacije BiH, ona je kazala da se to može odnositi samo, na njezino radno vrijeme, te da je nakon toga, ona kao i svi drugi – privatna osoba.

“Znači li to da trebam spavati u Ministarstvu?”, zapitala se ona.

Barbarić je potom odgovarala na pitanja prisutnih i žustro polemizirala s prisutnima nakon čega joj je Ljiljana Zurovac, predsjednica Vijeća za tisak, objasnila je kako je ona javna osoba, te kako u svakom trenutku bez obzira na istek radnog vremena predstavlja instituciju u kojoj radi.

Nakon toga Barbarić je napustila sastanak koji je bio na temu ”Žalbena procedura Vijeća za tisak u BiH” i ”Žalbena procedura Regulatorne agencije za komunikacije BiH”.

Inače, federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić rekla je jučer za Dnevni avaz da Mija Martina nakon disciplinske prijave ne dolazi na posao jer koristi godišnji odmor, te da je disciplinski postupak je u tijeku.

Podsjećamo, Mija Martina Barbarić na svojem je Facebook profilu podržala je hrvatskog reprezentativca Joa Šimunića statusom ‘Za dom spremni!’ zbog čega je pokrenut disciplinskipostupak protiv nje. Zbog sličnog poteza, kažnjen je i glasnogovornik Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-a, Dalibor Ravić.

(Bljesak.info)
9 komentara

  • Pa kad si glupaca i kontas da kao javna osoba smijes sta hoces. Imaj svoj stav, ali kad ga vec imas budi onda dosljedna i snosi i posljedice svog stava i cina.

  • Cura hoće biti popularna,ako ne može onako može ovako . i raditi u Fed. ministarstvu i dobro od toga ž
    ivjeti i ne znam šta u toj rečenici ima loše ili uvredljivo za bilo koga.

  • Draga Mija Martina Barbaric budi ponosna na ono sto si rekla ZA DOM SPREMNI podrzavate 80% Hrvata i cjela zapadna Hercegovina osim malo oni ostali komunjara koima je i tako doso kraj ZA DOM SPREMNI BOK.

  • Za Dom spremni. – Je fasisticki,nacisticki,rasisticki ustaski pozdrav I Ako se upotrebljava kao takav Onda Je to znak da osoba podrzava ustaski stav Koji Je odgovoran za ogavni dio Hrvatske historije,nevine smrti tisuce ljudi.itd.
    Izgovarati taj pozdrav Je pljuska na lice svim zrtvama fasizma,I nema mjesta u civiliziranom svijetu!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.