Popis stanovništva u završnoj fazi, na obradi podataka raditi će 298 osoba

Pripreme za početak unosa i obrade podataka iz popisa su u završnoj fazi. To znači da je u tijeku izbor osoblja za rad u središnjem obradnom mjestu, da su završeni radovi na opremanju prostora, da se testira IT sustav za unos, obradu i kontrolu podataka, izjavila je danas Feni Mirsada Adembegović, savjetnica za odnose s javnošću u Agenciji za statistiku BiH.

Na javni poziv za rad u središnjem obradnom mjestu pristiglo je oko pet tisuća prijava, a bit će ukupno zaposleno 298 osoba.

Zbog velikog broja prijava, Agenciji za statistiku BiH donijela je odluku da se testiranje i izbor osoblja pomjeri za dva tjedna s ciljem da se svim prijavljenim kandidatima osiguraju isti uvjeti i daju jednake šanse, tako da će svi kandidati biti testirani isti dan.

Komisija za prijem je pregledala sve pristigle prijave. U tijeku su pripreme za pismeno testiranje i izbor kandidata. Izabrani kandidati će proći adekvatnu obuku, a počinjat će s radom sukcesivno, u skladu s planom aktivnosti obrade podataka i u ovisnosti od radnog mjesta.

To znači da bi neki od izabranih kandidata mogli početi s radom do kraja prosinca, kada počinje i prva faza unosa i obrade podataka.

Adembegović navodi da je postpopisna anketa/kontrolni popis uspješno završena i postpopisni materijal je arhiviran u središnjem obradnom mjestu. Koristiti će se tijekom faza obrade kada će se i vršiti usporedne analize podataka iz popisa i postpopisne ankete.

”Cilj postpopisne ankete bio je da se analizom usporednih podataka iz popisa i postpopisne ankete, izračunaju dvije vrste indikatora kvaliteta popisa: indikatori obuhvata i indikatori sadržaja”, kazala je Adembegović.

(Fena)
Nema komentara

  • Tek kad se sve prebroji.Pa na početku je rečeno(i u ugovoru)da se plaća prema broju obrazaca,ali samo važećih,prema tome kako će obračunati koliko će kome platiti dok se sve ne pregleda.Iako su neku paušalu mogli odmah platiti,ali naša posla.Mi smo budale što smo predali obrađenu građu dok bar dio ne uplate,ali sad se pokrij i šuti.Dugo je do dogodine u ova doba

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.